Päivi Alasalmi: Kyy povellani

Päivi Alasalmi: Kyy povellani

Päivi Alasalmi: Hallavainen 3: Kyy povellani ilmestyy toukokuussa vihdoinkin painettuna. Aviador.

Koukuttavan kiihkeätempoinen Hallavainen-dekkarisarja nostaa kierroksia yhä korkeammiksi. Helsinki–Tampere-junarata on kuin punaiseksi maalattu, kun viiden lapsen äiti, yhteiskunnan rakastettu tukipylväs jää Pendolinon alle. Onko tragedia onnettomuus, itsemurha vai murha? Vainajan päätä ei löydy mistään.

Hirmumyrsky Karla iskee Perämeren rannikolle. Hänen alleen jää niin sivullisia uhreja kuin vähemmän viattomia rikollisia. Saako kukaan väkivaltaista naista ja vauhtiin päässyttä kostonkierrettä pysähtymään? Anu Murtovuo joutuu etsimään itsestään saman voiman ja verenperinnön, joka pitää kaksossisaren vihan käynnissä.


Kyy povellani on kaunokirjailijana kyntensä näyttäneen Päivi Alasalmen 25. teos. Tampereelle sijoittuva, piinaavan vauhdikas Hallavainen-sarja on edennyt kolmanteen kauteensa ja kerää yhä enemmän faneja, eikä syyttä. Taitavasti punottu tarina, yllättävät juonenkäänteet, katu-uskottavat poliisit ja pahikset sekä tarkka rikospsykologia pitävät lukijan jännityksen takuuvarmasti yllä, samoin hyvän ja pahan siskoksen kaksintaistelu. Jos pidit rikollisen synkästä Alamaailman kuningattaresta ja sietämättömään cliffhangeriin huipentuneesta Häkkilinnuista, sinun on pakko lukea Kyy povellani.

Tykkään kovasti femme fatale -kannesta, jonka on sommitellut graafikko Iiris Kallunki. Painettu kirja on saanut ISBN-numeron 978-952-38-1294-9. Nyt sitä voi ryhtyä tilaamaan/pyytämään lähikirjastoihin ja sen jälkeen ei muuta kuin varaamaan. Kaupoista dekkaria saa kesän korvalla sopivasti kesälomalukemiseksi.
Rikoskonstaapeli Hallavainen ja nuorempi konstaapeli Sirkiä tutkivat epäselvää kuolemaa Lempäälässä. Yhteiskunnan tukipylväs on jäänyt Pendolinon alle, ja radanvarsi on kuin punaiseksi maalattu. Oliko tragedia onnettomuus, itsemurha vai murha?
Hirmumyrsky Karla iskee Perämeren rannikolle. Hänen alleen taittuu niin syyttömiä sivullisia kuin vähemmän viattomia ihmisiä. Saako kukaan vauhtiin päässyttä kostokierrettä katkeamaan?
Karlan kiltti kaksossisko Anu joutuu piilottelemaan sisareltaan, mutta kun lähtee sutta pakoon, tulee karhu vastaan.

Vastaa