Eva Frantz nappasi Vuoden johtolanka -palkinnon

Eva Frantz hurmasi Suomen dekkariseura ry:n raadin ja nappasi Vuoden johtolanka -palkinnon itselleen. Voitto heltisi teoksella Kahdeksas neito.

johtolanka_logo_netti.gif

Johtolanka-palkinto myönnetään vuosittain edellisen vuoden merkittävästä kotimaisesta dekkariteosta. Palkinnon saamisesta seuraa kirjoittajalle myös puhelinsoitto ja pyyntö tulla Kouvolaan Dekkaripäiville, sillä ohjelmaan on kuulunut vuosia voittajan esittely. Dekkaripäivien perustaja Ritva Sorvali haastattelee Frantzia perjantai-iltana klo 19.

Frantz kirjoittaa hienovireisesti

Voitokas Kahdeksas neito (alkuteos Den åttonde tärnan) on Anna Glad -sarjan toinen osa. Teoksessa aamuvirkku talviuimari kastautuu avannossa. Vedessä kelluu jotain, ja kun mies alkaa tunnustella tarkemmin, hän saa kauhukseen käteensä tukun hiuksia. Vanhan kansanopiston luonnonkauniissa maisemissa on tapahtunut väkivaltarikos, jonka selvittelyn saa tehtäväkseen poliisi Anna Glad.

frantz_eva_2_netti.gif
Kuva: Marica Rosengård

Palkintoraadin perusteluissa todetaan, että kirja kuvaa hienosti suomenruotsalaisen pikkukaupungin miljöötä. Tarinaa kuljetetaan siinä hienovireisesti ja jouhevasti.

Frantz kirjoittaa omien sanojensa mukaan mieluiten jotakin kauheaa, mutta hauskaa. Hänet tunnetaan radiosta ja TV:stä suosittuna juontajana sekä seurattuna bloggaajana.

Varaa teos:
Eva Frantz: Kahdeksas neito (Kustantamo S&S,2018)
Lue palkintoraadin perustelut täältä Suomen dekkariseuran sivuilta.

Kirjailija Eva Frantz
Kouvolan Dekkaripäivillä
Perjantaina 7.6.2019 klo 19.00

Tapahtumapaikka: