Markku Ropponen: Kuhala ja epätarkka-ampuja

Markku Ropponen: Kuhala ja epätarkka-ampuja

Osuu nauruhermojen napakymppiin!

Veijaridekkari! Yksityisetsivä Otto Kuhala aikoo jättää rikosmysteerit. Kunnes sellainen läiskähtää hänen ikkunaansa vasten.

Leskeksi jäänyt Kuhala päättää myydä Mustankorkean töllinsä. Kaupanhieronnan keskeyttää verinen mies, joka iskeytyy keittiön ikkunaan. Kohta pyöritellään niin ministeriä, salamurhaajaa kuin hulavannettakin. Lisäriesaksi ripustautuu Jyväskylän uusi rikoskonstaapeli Sihtarinen, innokas Kuhala-fani, joka kinuaa yksityisetsivää muistelmahankkeeseen. Sarjan 20. osa. Lukijan nauru kuuluu naapuriin… hirtehishuumorin reikeli ja ironian vyöltä lipaistu täysosuma. Teppo Kulmala, Keskisuomalainen Kaimaanin hymystä.

  • Lauteilla, aika ja paikka: Kaupungintalo la  13.00 – 13.30 

Markku Tapani Ropponen (s. 12. helmikuuta 1955 Lappeenranta) on suomalainen kirjailija. Hänet tunnetaan parhaiten rikosromaaneistaan, mutta hän on julkaissut myös muita romaaneja sekä novelleja ja runoja. Ropponen on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti ja kirjastonhoitaja, Hän työskenteli yli 30 vuotta Jyväskylän kaupunginkirjastossa ennen ryhtymistään vapaaksi kirjailijaksi. Hän on osuuskuntamuotoisen Crime Time -kustantamon perustajajäsen.

Ropponen on saanut teoksistaan useita tunnustuksia. Vuonna 1991 hänelle myönnettiin Suomen dekkariseuran Vuoden johtolanka -palkinto teoksesta Kuolemanuni. Palkintoperusteluiden mukaan ”Ropposen järjestyksessä toinen dekkari on kielellisesti hallittu ja rakenteellisesti tiivis teos. Leimaa-antavaa sille on huumori, joka tulee esiin niin Ropposen vuolaan vaivattomassa, jopa lyyrisiin mittoihin kurkottavassa kielessä kuin myös juonen lähes absurdeina käänteinä.”

Vuonna 1995 Ropponen sai Jyväskylän kaupungin kulttuuripalkinnon, vuonna 1998 valtion kirjallisuustoimikunnan kolmivuotisen apurahan ja vuonna 2001 Keski-Suomen kulttuurirahaston apurahan. Ropposelle myönnettiin valtion ylimääräinen taiteilijaeläke vuonna 2021.

Kommentointi on suljettu.