Eurooppalaisia murhia – Simone Buchholz

Eurooppalaisia murhia – Simone Buchholz

Simone Buchholzin ensimmäinen rikosromaani Revolverisydän (Revolverherz) esitteli vuonna 2008 saksankielisille rikoskirjan ystäville uudenlaisen sankarittaren: ketjussa tupakkaa polttavan ja alkoholille person yleisen syyttäjän Chastity Rileyn. Sarjassa on ilmestynyt kymmenen romaania, joista viisi on suomennettu.

Buchholz yhdistää kovaksikeitetyn dekkarin ja tunnelmien kuvauksen mukaansa tempaavalla tavalla, ja hän on yksi Saksan tämän hetken suosituimmista dekkarikirjailijoista. Kielellinen taituruus sekä ilmaisuvoimainen, omaperäinen tyyli ovat valloittaneet myös kirjallisuuskriitikot, ja hän on saanut Saksassa lukuisia palkintoja, mm. kahdesti Saksa dekkaripalkinnon. ”Simone Buchholz on Revolverisydän-debyytistään (2008) alkaen hionut täydellisyyteen omanlaisensa genren, jota voisi kutsua ’Hamburg Noiriksi’- Raymond Chandler Sankt Paulissa, rosoista melankoliaa ja tummansävyistä huumoria. Jokainen virke istuu.” (Martin Wolf, Literatur Spiegel -lehdessä 10/2018)

  • Lauteilla, aika ja paikka: Kaupungintalo la  15.00 – 15.30

Simone Buchholzilta on käännetty suomeksi viisi jännitysromaania, Revolverisydän, Krokotiiliyö, Verikuu, Mexikoring, ja viimeisimpänä Hotel Cartagena. Kirjailijaa sijaistaa Kouvolan dekkaripäivillä hänen kääntäjänsä Anne Kilpi (Kustantamo Huippu)

Kommentointi on suljettu.