Dekkaripäivät siirtyy digiaikaan!

Dekkaripäivät siirtyy digiaikaan!

Kouvolan dekkaripäivien perinteikkään kirjoituskilpailun sääntöjä muokattiin toukokuun alussa 2023 uutisen arvoisesti. Tärkeää asiaa muuttuu. Ilmoitamme, että Kouvolan dekkaripäivät siirtyy vuonna 2024 digiaikaan. Toivomme samalla, että viimeinenkin tavoitteellinen kirjoittaja Suomen niemellä hankkii nyt tietokoneen ja internet-yhteyden.

Kilpailutekstit sähköpostitse, kaikki saavat tiedon

Kouvolan dekkaripäivien kirjoituskilpailuun on osallistuttu jo vuosikymmenien ajan paperisella käsikirjoituksella. Aiemmin olemme pyytäneet lähettämään lähetyskuoren mukana suljetun kirjekuoren, jossa on kirjoittajan nimi ja yhteystiedot. Kilpailun sihteeri on avannut kuoren vasta  tuloksen ratkettua, kilpailussa menestyneiden nimimerkkien osalta.

Siirtymällä digiaikaan Kouvolan dekkaripäivät pystyy tarjoamaan jatkossa palvelun, joka oli ennen mahdotonta: Vuoden 2024 kilpailusta lähtien ilmoitamme sen tuloksesta kaikille kilpailuun osallistuneille.  

Tervetuloa mukana Kirjoittajapäivään

Toinen kirjoittajia koskeva uutinen liittyy perjantaihin.

Kouvolan dekkaripäivät alkavat jo tänä vuonna Kirjoittajapäivällä. Julkistamme  dekkarikilpailun antologiaan valitut sekä kolme voittajaa perjantaina 9. kesäkuuta 2023 klo 15.45 alkaen. Voittajien lisäksi julkaisemme vuoden 2024 kirjoituskilpailun aiheen sekä uudet kilpailusäännöt

Perjantai on omistettu laajemminkin kirjoittamiselle:

Palautteenannot. Tule kuuntelemaan 9.6. kilpailun jyryyn kuuluneiden Selja Kuntun ja Pasi Luhtaniemen arvioita tämävuotisista teksteistä Kaupunginkirjaston auditorion klo 10.00 alkaen. Lyhyen yleisötapahtuman jälkeen jyryn kolme jäsentä antaa yksityistä palautetta antologiakirjoittajille.

Päivä myös jatkuu kirjoittajahengessä.

Vuoden 2022-2023 esikoiskirjailijat olivat vielä vuotta aikaisemmin tavoitteellisia kirjoittajia. Niin sanottu toisinkoinen – kirjailijan toinen julkaistu teos – on lukuisalla esikoiskirjailijalla työn ja tuskan takana.

Päivän päävieras Anneli Kanto osaa lopulta kertoa kaiken kirjoittamisesta.  Pitkän linjan kirjailija on päässyt paistattelemaan ansiosta kuuluisuuden parrasvaloihin, mutta vasta viimeisten vuosien aikana, niin näytelmäkirjailijana kuin prosaistina. Työ on hänenkin edellen aloitettava  – valkoisesta paperista.

Kirjoittajatapaamisiin siis Kouvolassa – kohta!

Pasi Luhtaniemi
toiminnanjohtaja

 

 

 

 

 

 

Vastaa