Kirstilä, Pentti

25 Tou 2015

Hanhivaaraa tutkii keski-ikäisten rakkauksia

Pentti Kirstilä, Jäähyväiset Hanhivaaralle. Crime Time 2015.

Pentti Kirstilän poliisisankari Hanhivaara sairastaa syöpää. Hän on kuitenkin töissä poliisina, ja työkaverit ja esimiehet tietävät hänen tilanteensa. Hänen sairautensa otetaan huomioon työasioissa. Kirjan nimi kertonee, että kyseessä on viimeinen Hanhivaara-kirja.

Ritvan dekkariarvostelut: 
13 Tou 2008

Kirstilä Ateenan auringossa

Pentti Kirstilän novellikokoelman alkunovelleissa ollaan Ateenassa. Mikäpä ajankohtaisempaa näin olympialaisten aikaan. Eri nimiset vaikkakin hyvin saman oloiset pariskunnat asuvat siellä jossain halvassa hotellissa ja seikkailevat kaupungin ja aurinkorannan väliä.

Ritvan dekkariarvostelut: 
13 Tou 2008

Hanhivaara jälleen rikoksen kimpussa

Nimensä mukaisesti Kirstilän uusin dekkari ei ole mikään perinteinen arvoitusdekkari. Ratkaisuhan ilmoitetaan jo kirjan nimessä. Aviomies on syyllinen.
Kirjan jännitysmomentti syntyy siitä, että miten Hanhivaara ja muut poliisit pystyvät todistamaan tämän syylliseksi.

Ritvan dekkariarvostelut: 
13 Tou 2008

Kirstilän Hanhivaara Irlannin sateessa

Monissa Pentti Kirstilän kirjoissa selvittelee rikoksia ylikonstaapeli Hanhivaara. Tässä uusimmassa kirjassa Hanhivaara on väsynyt työhönsä ja ottanut virkavapaata. Naisystävänsä Mairen kanssa Hanhivaara on matkustanut Irlantiin, pieneen kalastajakylään. Siellä he nyt asustavat ja tutustuvat paikallisiin pubeihin.

Ritvan dekkariarvostelut: 
13 Tou 2008

Hanhivaarasta on pakko pitää

Pentti Kirstilän poliisi on Hanhivaara. Hanhivaara on yksin asuva poliisimies, jolla on kyllä naisystävä, Maire. Aina kun molemmille sopii, Hanhivaara ja Maire ostavat pari pulloa suosikkiviiniään ja viettävät iltaa jommankumman luona.

Yksin ollessaan Hanhivaara katselee mm. tv:n säätiedotuksia. Hän ihastunut niitä lukevaan Seijaan ja on suorastaan pettynyt, ellei Seija ole jonain iltana vakipaikallaan sääkartan vierellä.

Ritvan dekkariarvostelut: 
Tilaa syöte RSS - Kirstilä, Pentti