Ropponen, Markku

11 Mar 2014

Laskukauden jyväskyläläistä menoa

Markku Ropponen, Laskevan auringon talo. Crime Time 2014

Markku Ropponen kuvaa taas Jyväskylää, laman kurimuksessa painiskelevaa keskisuurta kaupunkia. Ropposen yksityisetsivän Marlon Turmasen toimistosta on näköala kävelykadulle, jossa soittaa leipänsä eteen milloin kukakin. Eletään syksyä, joten vähitellen kylmä pakottaa puuhaamaan itselleen ainakin katon pään päälle.

Ritvan dekkariarvostelut: 
25 Tou 2011

Kuhala koirineen taas reissun päällä
Markku Ropponen, Kuhala ja vanginvartijan mandoliini. Tammi 2011.
 

Markku Ropposen salapoliisi Otto Kuhala on kerta kaikkiaan sympaattinen keski-ikäinen mies asustelemassa töllissään pienen koiransa kanssa. Kuhala on tässä kirjassa ikään kuin jäämäisillään eläkkeelle, mutta juttua tunkee vastaan ja uhkauksia omankin pään menoksi on ilmassa, joten eläkkeelle hän ei pääse.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
10 Huh 2010

Helteinen Jyväskylä pääroolissa uusimmassa Kuhalassa
Markku Ropponen, Kuhala ja hautausmaan risteys. Tammi 2009.
 

Kuhala hikoilee hautausmaan risteys –kirjassa Jyväskylän kuumassa alkukesässä, kiertelee koiransa Jerin kanssa juttujen tapahtumapaikoilla, pitää pihakutsuja kavereilleen ja meneepä naimisiinkin. Oikeastaan en pysty sanomaan, onko tämän kirjan pääasia Kuhalan naimisiinmeno vai varsinaisen tutkittavan jutun eli jalkajousiammunnan vaiheet.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
7 Elo 2009

Keski-ikäisten miesten toilauksia
Markku Ropponen Kuhala ja puhelu kiusaajalta. Tammi 2007.

Jyväskyläläinen yksityisetsivä Otto Kuhala eleskelee Kuhala ja puhelu kiusaajalta -kirjassa yhdessä vaimonsa ja poikansa kanssa, pitää pientä toimistoa lähistöllä, joutuu muutaman kerran hengenvaaraan ja kuuntelee lähinnä keski-ikäisten miesten huolia.

Ritvan dekkariarvostelut: 
Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Suopursuhuuman pelossa pitkin Lapin kairoja

Markku Ropponen, Suruaika päättyy, Kuhala. Tammi 2008.

Markku Ropposen yksityisetsivä Otto Kuhala seikkailee tässä kirjassa Lapin suomailla. Alun riehakas kihlajaisonni päättyy surullisesti, Kuhala kolaroi Lapin-lomareissullaan. Niinpä alkaa tapahtumien selvittely, ja Kuhala lähtee myöhemmin kolaripaikalle. Etenkin kun saa toimeksiannon Lapin-matkaan.

13 Tou 2008

Hesalainen naisystävä piristää jyväskyläläistä Kuhalaa
Markku Ropposen keski-ikäinen ja vaimostaan eronnut salapoliisi Otto Kuhala saa selvittääkseen Jyväskylässä tapahtuneen kultasepän murhan. Kuhala on entinen poliisi, joten hänellä on hyvät yhteydet Jyväskylän poliisiin. Tosin normaali poliisien ja salapoliisien välinen kissanhännänveto on käynnissä myös Jyväskylässä.

Ritvan dekkariarvostelut: 
Tilaa syöte RSS - Ropponen, Markku