Hautamäki, Ata

1 Tam 2013

Jouni etsii nuoruutensa sirpaleita
Ata Hautamäki, Kadonneet muistot. Myllylahti 2012

Ata Hautamäki kertoo eläkeikäisestä Jounista, joka on saanut tietää olevansa vakavasti sairas. Jouni ryhtyy muistelemaan elämäänsä, törmää nuoruutensa ihmisiin ja ryhtyy etsimään näitä lisää. Jounin tärkein nuoruus on eletty Ruotsissa. Oikeastaan kirja kerii kerros kerrokselta auki Jounin elämää.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
13 Tou 2008

Murhan motiivi saattoi 1950-luvulla löytyä sodasta

Murha Käpylässä kuvaa uskottavan tuntuisesti sodanjälkeistä Suomea, 1950-luvun Helsingin Käpylää. Siellä tapahtuva rikos on hyvin motivoitu, ja sitä selvitellessä ajankuva tarkentuu. Tuolloin poliisikin ajoi pyörällä ja junalla ja juoksi raitiovaunua kiinni siinä missä muutkin kansalaiset.

On mielenkiintoista lukea kuinka tuolloin oli tärkeää tietää, missä kukakin miespuolinen henkilö oli ollut sodan aikana, millä rintamalla, missä tehtävissä? Sotatapahtumat olivat ihmisillä tuoreessa muistissa.

Ritvan dekkariarvostelut: 
12 Tou 2008

Käpylän naiset murhakeskiössä

Käpylän tähdet kertoo Helsingin Käpylästä syksyltä 1957. Hautamäen edellisen Murha Käpylässä –kirjan henkilöt, rikosetsivä Väänänen, komisario Rehn ja tohtori Blomqvist selvittelevät taas murhamysteerioita. Tällä kertaa uhreja ovat naiset ja suuri osa selvityksistäkin onnistuu naisten voimin.

Ritvan dekkariarvostelut: 
Tilaa syöte RSS - Hautamäki, Ata