Jokinen, Seppo

6 Tou 2019

Elkku ei ole rotta vaan sankari

Seppo Jokinen, Rottasankari. CrimeTime 2019.

 

Seppo Jokinen nostaa jälleen keskiöön yhteiskunnan laitapuolen eläjän, Eeliksen, joka on sekä perheensä, koulunsa että muun yhteiskunnan kaltoin kohtelema. Eelis asuu tätinsä asunnossa, täti asuu hoitolaitoksessa. Eelis pitää kodistaan hyvää huolta ja seurailee kiikarillaan vastapäisen talon tapahtumia. Erityisesti hän on ruvennut seurailemaan Pilvi Poutasen elämää.

 

Ritvan dekkariarvostelut: 
2 Hei 2018

Härski tyyppi porskuttaa eteenpäin 

Seppo Jokinen, Lyödyn laki. CrimeTime 2018.

Seppo Jokisen uusimman kirjan Lyödyn laki keskiössä ovat Tampereen poliisien lisäksi hoitoalan ihmiset ja potilaat, lääkärit ja valelääkärit. Eräs näistä on keksinyt markkinaraon pettyneiden, katkeroituneiden ja monella tavalla lyötyjen pelastajana. Hänen uuden oppinsa mukaan pelastus tulee siitä, kun lyö takaisin ja oikein kunnolla. Tätä oppia uusi ihmelääkäri takoo uhriensa päähän keinoja kaihtamatta.

Ritvan dekkariarvostelut: 
21 Kes 2016

Seppo Jokinen tarttui remesmäiseen aiheeseen 
Seppo Jokinen, Rahtari. Crime Time 2016.

Rahtari on Seppo Jokisen 21. poliisiromaani. Tampereen poliisiporukka on tullut tutuksi dekkareiden lukijoille, samoin Tampere muutenkin. Tässä uusimmassa dekkarissa eli Rahtarissa alkaa kuolla miehiä erilaisissa auto-onnettomuuksissa, vai ovatko ne onnettomuuksia?

Ritvan dekkariarvostelut: 
10 Tou 2015

Tampere taas rikosten näyttämönä

Seppo Jokinen, Kuolevaksi julistettu. Crime Time 2015.

Tampere pääsee taas tavallaan päärooliin Seppo Jokisen 20:ssa Komisario Koskinen –sarjan dekkarissa Kuolevaksi julistettu. Koskinen itse kävelee pitkin Tamperetta, ja sinne suunnistavat muutkin poliisit. Erityisesti Pispala huippumaisemineen pääsee nyt kirjan sivuille.

Ritvan dekkariarvostelut: 
25 Tou 2014

Suomalaissiirtolaiset turvaavat toisiinsa Australiassa

Seppo Jokinen, Mustat sydämet. CrimeTime 2014.

Mustissa sydämissä komisario Koskinen tutkii katoamisia ja muita rikoksia Australiassa, jonne hän poliisikavereineen on ajautunut juoksemaan maratonia. Siellä juoksun aikana suomalaispoliisit keksitään tutkimaan rikoksia. Poliisi on kuin lääkäri, kun apua pyydetään, sitä ei voi kieltää vaikka kuinka olisi lomalla.

Ritvan dekkariarvostelut: 
11 Tou 2012

Aikuiset lapset vanhempiensa kimpussa
Seppo Jokinen, Hervantalainen. Crime Time 2012.
 

Olipa taas mukava purjehtia Tampereen Sorille komisario Koskisen tutkimusryhmän joukkoon. Kirjan alussa tosin kuvataan kolmisenkymmentä sivua hervantalaisia vanhuksia ja näiden väkivaltaisia aikuisia lapsia. Kyseessä ovat eräänlaiset kaupunkioloihin pesiytyneet ajoin jopa väkivaltaiset uuninpankkopojat.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
24 Hei 2011

Tärkeät teemat nivoutuvat hyvin yhteen Ajomiehessä
Seppo Jokinen, Ajomies. Crime Time, Helsinki 2011.
 

Seppo Jokisen vanha tuttu poliisijoukkio tutkii Ajomiehessä Tampereen rikoksia. Komisario Koskinen yrittää tässä kirjassa turvautua auktoriteettiin saadakseen porukkansa kuriin, mutta saa aikaan vain ihmetteleviä silmäyksiä alaisten kesken: mistäs nyt tuulee? Koskinen on myös antanut periksi vihaamilleen paperitöille. Nyt hän puurtaa niitä mappitolkulla.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
27 Maa 2010

Koskinen novellista toiseen Linnean sängyn äärellä
Seppo Jokinen, Lyöty mies. Kolmetoista rikoskertomusta. Karisto 2009.
 

Seppo Jokisen 13 rikostarinaa kertovat lyödyistä ihmisistä, miehistä ja naisista. Ensimmäinen kertomus Maksun paikka kertoo siitä, miten ihminen ei pääse tekojaan pakoon. Jos tekoon liittyy traumaattisia muistoja, syyllisyyttä ja häpeää, se palautuu jatkuvasti elävänä mieleen, vaikka kyseisestä teosta olisi 40 vuotta.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Jokinen, Seppo