Pakkanen, Outi

Mariuksen lukija palkitaan kirjan lopussa

Outi Pakkanen, Marius. CrimeTime 2014.

Outi Pakkasen Mariuksen päähenkilö on toimittaja, joka on kutsuttu tekemään juttua entisen rakastettunsa Mariuksen kuolemasta. Toimittaja lentää Berliinistä Helsinkiin ja rupeaa tutkimaan tapausta. On joulun tienoo, toimittaja asuu lehden piikkiin lähes yksin Helsingin keskustan hotellissa ja suunnittelee juttuaan.

Tyttöjen kiukuttelut pyörittävät vanhempia
Outi Pakkanen, Toinen kerros. Otava 2012.
 

Outi Pakkasen Toinen kerros kertoo Helsingin Kampissa sijaitsevasta talosta, jossa Pakkasen aiemmista kirjoista tuttu graafikko Anna Laine asuu. Myös muutama muu romaanin henkilö asuu nyt tässä talossa. 
 

Kyseessä on ainakin uusperheen tilanne. Keski-ikäinen pariskunta on eronnut ja mies nainut itseään puolta nuoremman kaunottaren Mirellan. Mirellan koulukaveri on pariskunnan tytär Vilma.
 

Suvun naisten välienselvittely talvisessa Helsingissä
Outi Pakkanen, Muistivirhe. Otava 2009.
 

Outi Pakkanen on kirjoittanut parikymmentä dekkaria, jotka on sijoitettu Helsingin keskustaan tai Lauttasaareen. Pakkanen kuvaakin erityisellä lämmöllä juuri kaupunkia, ihmisten asuntoja, niiden näköaloja, katuja, pieniä kauppoja ja ravintoloita, raitiovaunuja, kaupunkielämää.
 

Dekkarin ystäville Talvimies on oiva valinta. Taattua tuttua Pakkasta, joka ei ole minua ainakaan vielä pettänyt. Kirjassa johdatellaan niin taitavasti lukija ajattelemaan milloin ketäkin syylliseksi. Oikein ihana perinteinen dekkari, missä murhatusta tehdään nilkki, niin että pääsee rauhassa ajattelemaan, että joutikin kuolla.

Sen jälkeen käydään läpi kaikki muut henkilöt, joista jokainen voisi olla murhaaja. Pakkanen kuvaa henkilöitään niin hyvin, että ne jäävät mieleen.

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Kun menestyskirjailija murhataan

Outi Pakkanen kuvaa uusimmassa dekkarissaan helsinkiläistä mainostoimisto-, antikvariaatti- ja kirjakustantamomiljöötä. Lähes kaikki kirjan henkilöt asuvat Helsingin keskustassa, kivenheiton päässä toisistaan. Niinpä tässä kirjassa ei pahemmin hurjastella autolla vaan kävellään ja katsellaan näyteikkunoita.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Pakkanen, Outi