Nykänen, Harri

Kun poliisi joutuu pinteeseen

Harri Nykänen, Armonlaukaus. CrimeTime 2018.

Harri Nykänen on tarttunut ajankohtaiseen aiheeseen eli väärien ilmiantojen mahdollistamaan toisen ihmisen maineen pilaamiseen. Tässä kirjassa komisario Eero Jansson joutuu syytetyksi lahjustenotosta ja tietojen välittämisestä rikollisille.

Mukana ovat Janssonin poliisiryhmän tutut poliisit Huusko ja Susisaari, jotka eivät usko ilmiantoihin vaan tukevat Janssonia. Nykänen näyttääkin, miten tärkeää on että syytetty saa jostain tukea, että edes jotkut vielä luottavat häneen.

Vankilanjohtajan pojat etsivät tietään

Harri Nykänen, Rikoksen evankeliumi. Uhraus, 2016 CrimeTime, Sovitus, 2017 CrimeTime.

Sarjassaan Rikoksen evankeliumi Harri Nykänen nostaa keskiöön vankilanjohtajan neljä poikaa, Matteuksen, Markuksen, Luukkaan ja Johanneksen. Nämä ovat nyt jo tuhdissa keski-iässä, eri ammateissa, jotkut jopa useampaan kertaan eronneita ja asuvat Helsingissä.

Ollako kyläkirja vai dekkari?

Harri Nykänen, Mullasta maan. Crime Time 2014.

Harri Nykänen vie uusimman kirjansa päähenkilön Lappiin. Roviomiljonääri Joonas Salo on ostanut Lapista talon ja menee tutkailemaan ostostaan. Talosta paljastuu monenlaista kuten kyläläisistäkin. Pian Joonas Salo on keskellä sukuriitaa, vanhoja tapahtumia muistelevia eläkeläisiä, ja ruumiita alkaa tulla kasapäin.

Lusimista Helsingin parhaalla paikalla
Harri Nykänen - Jouni Tervo, Nokka. Johnny Kniga 2010.
 

Nokka kuvaa Katajanokan vankilan historiaa lähinnä sotien jälkeiseltä ajalta. Katajanokan vankilahistoria ulottuu yli 200 vuoden taakse, mutta alkuvuosista on kirjassa vain joitain historiakirjojen mainintoja. Viime sotien jälkeinen aika perustuu pääasiassa vartijoiden ja muun henkilökunnan sekä joidenkin vankienkin haastatteluihin.
 

Raha maailmaa pyörittää
Harri Nykänen, Jumalan selän takana. WSOY 2009.
 

Juutalaissyntyinen komisario Ariel Kafka joutuu tutkimaan juttua, jossa hänen veljelläänkin on jonkinlainen osuus. Juttuun kuuluu myös se, että Arielin nuoruudenaikaisen tyttöystävän isä murhataan eikä tytön veli eikä mieskään ole kovin kaukana tapahtumien keskiöstä. Joten herää kysymys, onko Ariel sittenkin jäävi tähän tutkintaan. Helsingin juutalaiset tuntevat toisensa.
 

Parivaljakko maksamassa velkojaan

Harri Nykänen on kehitellyt erinomaisen romaanihenkilön, Raidin. Tämä liikkuu poliisien ja rikollisten välimaastossa eräänlaisena oman käden oikeuden toteuttajana.

Poliisit tietävät, että Raid on tavallaan palkkamurhaaja, mutta kun mitään todisteita ei ole, niin häneen on vaikea päästä käsiksi. Eikä kaikilla poliiseilla ole tähän edes haluakaan.

Kesädekkarin keskushahmona epäluuloinen insinööri Siimes

Kouvolan Sanomien vuoden 2003 kesädekkari oli sijoitettu suomalaiselle kesämökille. Siellä majailee insinööri Siimes, jolla onnettomuudekseen on jo useampana kesänä ollut epäilyttäviä naapureita. Niin tänäkin kesänä.

Heti naapureiden ilmaannuttua mökille asettuu Siimes kuulolle. Mitä miehiä nämä oikein ovat ja millä asialla? Siimes laittautuu halonhakkuuseen ja muuhun mökkipuuhaan sopivalle hollille, jotta voi samalla tarkkailla ja kuulostella naapuria.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Nykänen, Harri