Dekkaripäivät 2021

Tutkijan henki on halpa kansainvälisessä jätebisneksessä

Taina Haahti, Bulvaani. Crime Time 2021.

Taina Haahti kuvaa Bulvaanissa Suomen ja maailman jätteiden käsittelyä, myyntiä, kuljetusta ympäriinsä ja jätevuorten aiheuttamaa luonnontuhoa. Tapahtumapaikkoja ovat Helsingin seutu, etenkin sen radanvarren kunnat sekä Hongkong eli Honkkeli. Kyseessä on Mara Nuutinen -sarjan kolmasosa.

Ovela auervaara vaeltaa helsinkiläiskodeissa

Sari Rainio & Juha Rautaheimo, Vainajat eivät vaikene. Siltala 2021.

Vainajat eivät vaikene on kahden kirjoittajan dekkari, joka kuvaa sekä poliisintyötä että oikeuslääkärin työtä. Poliisit työskentelevät Helsingin Pasilan laitoksella, oikeuslääkäri omassa työpisteessään. Jonkin verran kuvataan myös uhreja ja heidän sukulaisiaan sekä epäiltyjä. Ainakin parikymmentä henkilöä pyörii lähikuvassa.

Eri suuntiin vetävät veljekset firman johdossa

Antti Tuomainen, Hirvikaava. Otava 2021.

Hirvikaava jatkaa Henri Koskisen Jäniskertoimessa aloittamaa seikkailupuistouraa. Vakuutusmatemaatikko Henri Koskinenhan sai Jäniskertoimessa veljeltään Juhanilta perinnöksi velkaisen ja alamaailman hoteisiin joutuneen seikkailupuiston, jonka asioiden kuntoon saattamisessa hän meinaa monta kertaa menettää henkensä.

Miten pitkälle vakuutusmatematiikka kantaa seikkailupuistossa?

Antti Tuomainen, Jäniskerroin. Otava 2020.

Jäniskerroin kuvaa aluksi keski-ikäisen miehen ahdinkoa yltiömäisen tiimiytymisen paahteessa. Henri Koskinen on ammattimies, hyvä vakuutusmatemaatikko, mutta se ei nykyään riitä. Pitäisi osallistua tiimiyttämiseen, yhteisöllisyyteen, terapiaistuntoihin ja sushi-kursseille. Niinpä Henri joutuu sanomaan itsensä irti ja jää työttömäksi. Eikä uutta työpaikkaa noin vain löydytään, sillä kaikkialla on vastassa sama meininki: yletön tiimiyttäminen.

Lukijana pelottaa, että pysynkö enää kärryillä

Marko Kilpi, Undertaker -Kuolemanpelko. Crime Time 2021.

Marko Kilven Undertaker-sarjan viides osa Kuolemanpelko äityy vielä edellisiä osia hurjemmaksi. Huomasin lukijana olevani puoleen väliin kirjaa aivan ymmällä esimerkiksi sen suhteen, että miten nämä kaikki henkilöt liittyvät yhteen. Kilpi kuvaa vuorotellen ainakin puolentusinan eri ihmisryhmän tilanteita ja ainakin kahta suurta katastrofia.

Kouvolan Dekkaripäiviä on järjestetty jo 25 kertaa. Nyt on aika pitää pieni tuumaustauko ja miettiä tulevaa. Uutta kirjoituskilpailua ei ole myöskään tulossa tänä vuonna. 

Kiitos kaikille Dekkaripäivien ystäville.Dekkaripaivat2021_0.jpg

Kuvassa vuoden 2021 Dekkaripäivien päätöstilaisuus, jossa dekkaripäiviä järjestänyt työryhmä on kutsuttu lavalle.

 

Mujusen mukana 1940-luvun lopun Helsingissä

Tapani Bagge, Keltainen Cadillac. Crime Time 2021.

Keltainen Cadillac puikkelehtii Helsingin kaduilla tiuhaan, ja aina sen jäljet savuavat. Yksityisetsivä Väinö Mujunen on saanut kaksikin kiristystoimeksiantoa, ja jostain syystä keltainen Cadillac näyttäisi liittyvän niihinkin. Auton räväkän ajajan leveän hatun alta pilkistää usein paksu kihararypäs. Eletään 1940-luvun loppua Helsingissä.

dekkarituotteita.jpg

Etelä-Suomen AVI:n yleisötilaisuuksia koskevan tuoreen päätöksen mukaan voimme toteuttaa Dekkaripäivät suunnitellusti liveyleisön kanssa. Tämä oli toivottu uutinen. Terveysturvallisuudesta huolehditaan niin, että kahden metrin turvaväli on mahdollinen koko tilaisuuden ajan. Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä dekkaripäiville osallistuville tapahtuma-alueella. 

KOUVOLAN XXV DEKKARIPÄIVÄT 
Näkymätön vihollinen
PE 13.-LA 14.8.2021 

 

Tapahtumapaikka:
Kouvolatalo, Varuskuntakatu 11, Kouvola.
Käynti vain A-ovesta.

  • Palautetilaisuus: Honka-sali.
  • Dekkaripäivien ohjelma: Simelius-sali.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Perjantai 13.8.2021 

14.00-16.00 Palautetilaisuus Näkymätön vihollinen –vain kirjoituskilpailuun osallistuneille ja raadille. 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Dekkaripäivät 2021