Kouvolan Teatteri

26 Kes 2019

Talvivaaran kaivos on ollut viimeksi kuluneiden vuosien aikana ympäristöhallinnon painajainen, eikä tarinan päätöstä ole vielä kirjoitettu, toteaa Hannele Pokka Talvivaaran sisäpiirissä -tietokirjansa alkulehdillä. Hän on osuvasti kirjoittanut kirjansa viimeisen kappaleen otsikoksi Talvivaaran pitkä varjo.

Tapahtumapaikka: 
24 Kes 2019

Eva Frantz kuvaa pikkukaupunkia

Julkaissut Tuija Hanski

Tämän vuoden johtolankavoittaja Eva Frantz oli Dekkaripäivien perjantai-illassa Ritva Sorvalin haastateltavana. Tässä Sorvalin yhteenveto haastattelussa esiin tulleista asioista:

Haastateltavani Eva Frantz ei suostunut Kouvolassakaan kertomaan, mikä pikkukaupunki hänen romaaniensa taustalla piilee. Voittajakirjassa Kahdeksas neito eletään kuitenkin pikkukaupungissa kahdessa aikatasossa, nykyajassa ja 1980-luvulla, joka on ilmaistu kursivoidulla tekstillä.  

Tapahtumapaikka: 
20 Kes 2019

Elämme ympäristön keskellä

Julkaissut Tuija Hanski

Ympäristön tuhoutuminen on meidän kaikkien ongelma, sillä me elämme ympäristön keskellä, toteaa tutkija Leila Suvantola. Seuraamuksen ympäristörikoksesta pitäisi hänen mukaansa olla sellainen, että se estäisi rikoksen tekemisen. Nykyisin rangaistukset ympäristörikoksista ovat lieviä kautta koko Euroopan, hän jatkaa.

DSC01247.gif

Tapahtumapaikka: 
20 Kes 2019

Dekkaripäivien viimeisenä ohjelmanumerona kuultiin paneelikeskustelu, jossa keskustelijoina olivat kirjailija Ante Aikio, vanhempi rikoskonstaapeli Mari Lakka, ympäristöjohtamisen professori Lassi Linnanen ja tutkija Leila Suvantola. Kouvolan kaupunginkirjasto pahoittelee, että paneelin kokoonpano jäi vajaaksi, kun europarlamentaarikko Heidi Hautala myöhästyi tapahtumasta. Keskustelua johti Ritva Sorvali.

Tapahtumapaikka: 
19 Kes 2019

Inarinjärven rannoilta kotoisin oleva joikutaiteilija, kirjailija Ante Aikio puhuu äidinkielenään itämurretta. Hän toi päivillemme vahvan esteettisen lisän esiintymällä pukeutuneena tunturisaamelaisten pukuun, jossa nauhat ilmaisevat, että kyseessä on myös poromies.

DSC01259_2.gif

Tapahtumapaikka: 
18 Kes 2019

Asiakaspalautteiden perusteella havainnoimme, että varsin monet perjantain vieraistamme saapuivat viettämään Dekkaripäiviä kanssamme myös lauantaina. Ja tietysti yleisön joukossa oli paljon myös aivan uusia kasvoja, kun lavalle astuivat Marko Hautala ja Eppu Nuotio.

Tapahtumapaikka: 
17 Kes 2019

Dekkaripäivillä keräsimme yleisöltä asiakaspalautteita. Saimme niistä paljon arvokasta tietoa. Havaitsimme, että varsin suuri osa vastanneista osallistui päiville molempina päivinä ja että lauantai oli erityisen suosittu vierailupäivä.

Saimme vastauksista vinkkejä aiheista ja vieraista seuraaville päiville, samoin ruusuja ja risuja. Kuumuus oli haitannut monia vastaajia, mutta ohjelmaa ja esiintyjiä kiiteltiin kovasti.

Tapahtumapaikka: 
14 Kes 2019

Monta eri tapaa kirjoittaa

Julkaissut Tuija Hanski

Yksi odotetuimmista ohjelmista Dekkaripäivillä on vuosi vuoden jälkeen ollut Matti Pätärin vetämä Uudet dekkaristit -osuus. Heti lauantaiaamusta ilmoille vyörynyt hellekään ei pysäyttänyt dekkarikansaa, sillä teatterisali täyttyi mukavasti yleisöstä, kun kirjailijat Jarmo Jonkka, Tuire Malmstedt, Seppo Mustaluoto ja Liina Putkonen astuivat lavalle.

Tapahtumapaikka: 
13 Kes 2019

Makupaloja perjantailta

Julkaissut Tuija Hanski

Kouvolan Dekkaripäiviä vietettiin varsin helteisissä olosuhteissa, kun vuosituhannen kuumuus iski Kouvolaankin. Myös tunnelma oli päivillä lämminhenkinen ja kotoinen. Tässä parhaimpia makupaloja perjantain tapahtumista:

Riikka Karppinen rakastaa luontoa - erityisesti Lapin luontoa

DSC01199.gif
Kuvassa Riikka Karppinen ja Ritva Sorvali.

Tapahtumapaikka: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Kouvolan Teatteri