Hiekkapelto, Kati

Tumma saa helposti tuomion

Kati Hiekkapelto, Tumma. Otava 2016

Tummassa Kati Hiekkapellon poliisi Anna Fekete matkustaa lomalle Serbian unkarilaisalueelle, kotiseudulleen. Heti alussa häneltä varastetaan käsilaukku, ja tämä tapahtuma saa hänet tutkimaan sekä tämän rikoksen monimutkaisia syövereitä että yli 20 vuotta aiemmin tapahtunutta oman  isänsä murhaa.

Me kaikki olemme suojattomia

Kati Hiekkapelto, Suojattomat. Otava 2014.

Suojattomat on poliisiromaani, jossa päähenkilöpoliisi maahanmuuttaja Anna Fekete, tutkii muun muassa huumejengien välisiä yhteenottoja, ja näissä tapahtuvia rikoksia.

Suojattomia ovat esimerkiksi paperittomat maahanmuuttajat. Näistäkin Kati Hiekkapellon romaani kertoo. Suojattomia ovat myös yksin asuvat vanhukset. Tässä kirjassa Vilho ja Riitta asuvat samassa talossa ikään kuin kaikessa rauhassa, mutta kuinka käykään.

Maahanmuutto hiertää poliisiasemallakin

Kati Hiekkapelto, Kolibri. Otava 2013.

Kolibrissa kulkee rinnakkain kaksi tarinaa, lenkkipolkumurhat ja kurdityttö Dijarin tapaus. Dijarin tapaus on huomattavasti kiinnostavampi ja uskottavampi kuin lenkkipolkumurhat. Kokonaisuuden kannalta olisikin ehkä ollut parempi, jos kirjailija olisi keskittynyt enemmän kurditytön tarinaan. Lenkkipolkumurhat on ikään kuin päälle liimattu koko kirjaan eikä niihin ollut tarjolla edes kunnon motiivia.

Tilaa syöte RSS - Hiekkapelto, Kati