Bagge, Tapani

29 Tou 2015

Jengiläiset sotasilla Hämeenlinnan ympäristössä

Tapani Bagge, Pieni talvisota. Crime Time 2015.

Pientä talvisotaa käydään syksyllä 2014 Etelä-Hämeessä, Hämeenlinnan, Keravan, Riihimäen, Janakkalan, Hauhon, Tuuloksen, Järvenpään, Sipoon ja ehkä vielä jonkun muunkin paikkakunnan alueella. Paikkakuntien rikollisjengit vartioivat alueitaan ja listivät toisiaan kuten sodassa ainakin.

Ritvan dekkariarvostelut: 
11 Tou 2012

Sodan musta pyörre kuljettaa Mujusta
Tapani Bagge, Musta pyörre. Crime Time 2012.
 

Musta pyörre kuvaa syksyä 1942 Helsingissä, Petroskoissa ja Berliinissä. Käsipuoliluutnantti Väinö Mujunen houkutellaan taas Valpon eli Valtiollisen poliisin leipiin. Työn ohessa Mujunen suree kuolleita naisiaan, mutta uusia naisystäviä tuntuu hänelle siunaantuvan ihan jonoksi asti.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
23 Lok 2011

Kuolema korjaa satoa myös välirauhan kesällä
Tapani Bagge, Sininen aave. Tammi 2011.
 

Sininen aave sijoittuu välirauhan kesään eli kesään 1940. Tuolloin helsinkiläinen puolivallaton leskimies ylietsivä Mujunen tutustuu Ilse Anders –nimiseen tanssijattareen ja rupeaa yhä enemmän viihtymään tietyn ravintolan pöydässä. Vähitellen hän ajautuu sekä venäläisiä, saksalaisia että amerikkalaisia kuhisevien tapahtumien pyörteeseen.
Mujunen on kiinnostava henkilö, mutta kirjan kaikki muut henkilöt jäävätkin tyypeiksi.

Ritvan dekkariarvostelut: 
23 Lok 2011

Katuoja turvapaikkana Keravalla
Tapani Bagge, Kasvot katuojassa. Crime Time 2011.
 

Asianajaja Onni Syrjänen on Kasvot katuojassa-kirjan päähenkilö, ja kyllä hän tämän tästä katuojassa makaakin. Hän saa köniinsä oikealta ja vasemmalta, joten täytyy vain ihmetellä että hän kirjan lopussa ylipäätään on elossa. Minulle ei aivan selvinnyt, miksi häntä koko ajan murjotaan?
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
20 Hei 2007

Tapani Bagge kirjoittaa sujuvasti rikollisten tai puolirikollisten elämästä. Esimerkiksi Mustassa taivaassa ainakin 90 prosenttia kirjan sivuista käsittelee rikollisten elämää ja vielä heidän omalta kannaltaan. Niinpä lukija pääsee sisältä päin kokemaan miltä tuntuu suunnitella ryöstöä, odottaa jossain sen alkamista ja pelätä jälkeenpäin kiinnijäämistä.

Ritvan dekkariarvostelut: 
Tilaa syöte RSS - Bagge, Tapani