Häkämies, Kari

Hämähäkin seitti ulottuu Suomeen ja Eurooppaan

Kari Häkämies, Linnan hämähäkki. Crime Time 2022.

Kun katselin kirjan alun henkilöluettelosta Linnan hämähäkin henkilöiden ammatteja, listassa oli puolenkymmentä ministeriä, tohtori, toimittaja diplomaatti, eversti, majuri, suojelupoliisin ylitarkastaja ja niin edelleen. Eli pyöritään yhteiskunnan ylätasolla. Lisäksi tapahtumat näytellään pääosin Helsingin keskustassa, Töölön ja Kruununhaan seutuvilla.

Mediamylläkän läpikäynti jättää syvät arvet
Kari Häkämies, Poliittinen ruumis. Crime Time 2012.
 

Kari Häkämiehen kolmas dekkari kuvaa paitsi tuttuja poliiseja Söderiä ja Jorosta sekä eduskunnasta pudonnutta ja kaikenlaisen konkurssin tehnyttä lääkäriä Jaakko Raskia. Raski on työlääntynyt valelääkärijupakassa saamaansa mediakohteluun ja aikoo kostaa toimittajalle. Tosin en oikein uskonut, että lääkäri kostaisi kuvatulla tavalla.
 

Raha ja valta risteilevät Häkämiehen toisessa 
Kari Häkämies, Presidentin murhe. Teos 2011.
 

Kari Häkämiehen toinenkin dekkari pyörii vallan kammareissa. Suomen toisen naispuolisen presidentin Kaarina Saarron aviomies Sakari Kolari on kadonnut. Hieman aikaisemmin on Kotkasta löytynyt islantilaisen pankkiirin ruumis. Poliisit löytävät yhteyksiä kadonneen Sakari Kolarin ja islantilaisen väliltä. Myös venäläisiä näyttäisi sotkeutuneen sekä islantilaisen että suomalaisen asioihin.
 

Tilaa syöte RSS - Häkämies, Kari