Tuomola, Johanna

19 Elo 2013

Vanhempiensa palvojasta sarjamurhaajaksi

Johanna Tuomola, Murhaaja vierelläsi. Myllylahti Oy 2013.

Murhaaja vierelläsi kuvaa hyytävää jännitystä. Tuomola päästää tilanteet äärimmilleen ja antaa tapahtua hyvin paljon pahaa. Hän kuljettaa tarinaa murhaajan mukana ja poliisiasemalla sekä poliisien henkilökohtaisissa asioissa.

Ritvan dekkariarvostelut: 
9 Huh 2012

Miehenkin voi raiskata
Johanna Tuomola, Minkä taakseen jättää. Myllylahti 2012.
 

Miksi raiskaustuomiot ovat niin lieviä? Miksi raiskattu syyllistetään? Miksi uhri ylipäätään syyllistetään? Näitä asioista Johanna Tuomola pohtii kirjassaan Minkä taakseen jättää.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
24 Hei 2011

Lesken kosto osuu uramiehen arkaan kohtaan
Johanna Tuomola, Petoksen anatomia. Myllylahti Oy 2011.
 

Johanna Tuomola jatkaa Lohjalle sijoittuvia dekkareitaan. Lohjan poliisit Noora Nurkka, Mario Turunen ja Pentti Litmanen saavat tutkittavakseen ruotsinlaivalla kadonneen lohjalaisen edesottamuksia sekä ennen tämän viimeistä matkaa että matkan aikana. Myöhemmin tapahtumasta löytyy yhä uusia yllättäviä piirteitä.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
4 Hei 2010

Sieppaus pitää lukijan pihdeissään loppuun asti
Johanna Tuomola, Sieppaus. Myllylahti 2010.
 

Sieppaus kertoo järkyttävän tarinan koulupojan katoamisesta. Yksinhuoltajaäiti tulee kertomaan asiasta poliisille, ja Lohjan poliisi puhuttaa varmaan puolet lohjalaisista joulunalusviikolla. Asia ei tahdo selvitä millään, sillä monella tuntuu olevan kellä mitäkin piiloteltavaa eikä poliisi saa ihmisiä avautumaan.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
6 Tam 2010

Leppoisaa poliisityötä Lohjalla
Johanna Tuomola. Tummissa vesissä. Myllylahti 2009.
 

Johanna Tuomolan esikoisdekkari sijoittuu Lohjalle ja kertoo monisävyisen pikkukaupungin murhatarinan. Yksinhuoltajapoliisi Noora muuttaa kirjan alussa lapsineen Lohjalle ja soluttautuu sekä sikäläiseen poliisiin että lohjalaiseen elämään muutenkin. Melko pian ryöstöt ja muut pienemmät rötökset vaihtuvat oikeaan murhatutkintaan.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
Tilaa syöte RSS - Tuomola, Johanna