Sanderg, Timo

29 Maa 2019

Reunanpalstan väki talvisodan pommitusten alla

Timo Sandberg, Tilinteko. Karisto 2018.

 

Timo Sandberg jatkaa Tilinteossa Lahden historian käsittelyä. Nyt eletään aikaa 1939-1940, sotaa edeltävää vuotta ja sotavuosia. Lahdessa näyttävät edelleen vaikuttavan samat voimat kuin 1920-luvullakin: suojeluskunnat ja työväenliike kyräilevät toisiaan.

 

Ritvan dekkariarvostelut: 
18 Tou 2018

Kun nykytytöt katoavat

Timo Sandberg, Himon varjo. Karisto 2017.

Timo Sandbergin uusin kirja Himon varjo siirtyy taas nykyaikaan ja komisario Heittolan poliisiryhmään. Nämä tutkivat Lahdessa tyttöjen katoamisia. Sandberg kuvaa poliiseja, tyttöjä ja joitakin aikamiespoikia, joiden voisi kuvitella olevan katoamisten takana.  

Ritvan dekkariarvostelut: 
18 Tou 2018

Sormenjälkitutkimus Lahden poliisin avuksi 

Timo Sandberg, Häränsilmä. Karisto 2015.

Timo Sandberg jatkaa Häränsilmässä Mustamäessä aloittamaansa Lahden kieltolakiajan käsittelyä. Tarinassa eletään 1920-lukua Reunankulmalla, Radansivussa, tutulla poliisilaitoksella ja muutenkin Lahden keskustassa. Myös henkilöt ovat samoja, Tornin perhe, Otso Kekki, Vera ja monet muut.

Ritvan dekkariarvostelut: 
24 Kes 2014

Kärpäsvaara miesten uhkana Lahdessa

Timo Sandberg, Kärpäsvaara. Karisto 2014.

Timo Sandberg on Kärpäsvaarassa palannut taas nyky-Lahteen, sen erilaisiin rikoksiin. Nuoret vakoilevat vanhusten tunnuslukuja, varastavat näiden pankkikortit ja tyhjentävät tilit. Keski-ikäiset mahtimiehet pitävät Lahdessa kokouksiaan ja joutuvat tilille tekemisistään; minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Ritvan dekkariarvostelut: 
24 Hel 2014

Lahden pohjantähti on syttynyt

Timo Sandberg, Mustamäki. Karisto 2013.

Kirjailija Timo Sandberg voitti Suomen dekkariseuran johtolankapalkinnon mainiolla jännitysromaanillaan Mustamäki. Mustamäki sijoittuu 1920-luvun alkupuolen Lahteen. Kirjaa lukiessa tulivat monta kertaa mieleen Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla –trilogian ne osat, joissa kuvataan kansalaissodan jälkeistä jännitteistä aikaa Pentinkulmalla. Nyt jännitetään hieman etelämpänä, Lahdessa.

Ritvan dekkariarvostelut: 
8 Hei 2012

Tyttöjä murhataan Lahdessa
Timo Sandberg, Vainooja. Karisto 2012

Vainooja alkaa nuoren tytön ruumiin löytymisellä. Poliisit ihmettelevät, miksi kukaan ei ole ilmoittanut tyttöä kadonneeksi. Myöhemmin käy ilmi, että tyttö on kuulunut lähistöllä majaa pitävään uskonlahkoon, josta hänet on synnillisyytensä takia erotettu. Myöhemmin katoaa vielä toinenkin saman uskonlahkon tyttö ja kolmaskin.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
28 Jou 2011

Murhaaja hiippailee juhannuskokon äärellä
Timo Sandberg, Kalmankokko. Karisto 2011.
 

Timo Sandbergin poliisikaksikko Taru ja Heittola ovat muuttamassa Järvenpäästä Lahteen. Heittola potee eturauhasvaivoja ja Lahden poliisit kiehnäävät Tarun ympärillä. Kaksikon suhteen harmoninen jatko näyttää haasteelliselta.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
Tilaa syöte RSS - Sanderg, Timo