Matintupa, Tuula T.

Kun pikkukaupungin nuoret kuolevat
Tuula T. Matintupa, Syntymään tuomittu. Mäkelä 2012.
 

Syntymään tuomittu vaatii lukijalta aluksi melkoisesti kärsivällisyyttä, sillä kirjailija lataa alkuun koko ajan uusia henkilöitä ja tapahtumapaikkoja. Koska lukija uskoo, että nämä kaikki liittyvät jollain lailla yhteen, hän yrittää pitää lankoja käsissään, mutta työlästä se on.
 

Poliisia odotetaan kahvinkeitin ladattuna ja pullavati pöydässä
Tuula T. Matintupa, Piippo ja verhotut totuudet. Kustannus-Mäkelä Oy 2008.

Senioriasuntolan Silja löydetään kylpyammeesta kuolleena. Kun Piippo ja kumppanit tutkivat yhteisöä, käy ilmi että kuollut on ollut mukava ihminen, kaikkien suosikki. Kun kuolema paljastuu murhaksi, tuntuu käsittämättömältä, miksi joku on juuri tämän ihmisen murhannut.

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Tanssimisesta täytyy nauttia
Tuula T. Matintupa, Piippo ja katala kumppani. Kustannus-Mäkelä Oy. 2007.

- Tanssimisesta täytyy nauttia, neuvoo Seppo kumppaniaan ja sivelee naisen selkää. Ja niin sitä mennään, pian ollaankin taksissa ja ei aikaakaan kun piehtaroidaan jo naisen lakanoissa. Näin romanttisesti alkaa Tuula T. Matintuvan seitsemäs Piippo-kirja, Piippo ja kavala kumppani. 

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Häpeän peittely saa paljon pahaa aikaan
Tuula T. Matintupa, Piippo ja häpeän kasvot. Kustannus-Mäkelä Oy 2005.

Tuula T. Matintupa onnistuu jälleen harhauttamaan lukijan tavallaan selvän asian äärellä. Ollaan pienessä kylässä, jonka vanha opettaja löytyy avannosta. Lukijalle kerrotaan kirjan alussa, kuinka hänet sinne työnnetään. Piippo kumppaneineen hälytetään paikalle haastattelemaan kyläläisiä.

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Sairas nostetaan perheessä jalustalle
Tuula T. Matintupa, Piippo ja kaupan naiset. Kustannus-Mäkelä Oy 2004.

Tässä kirjassa Piippo on jo avioitunut Leijansa kanssa. Pariskunta työskentelee samalla poliisiasemalla. Piipon isä makaa sairaalassa ja kuolee tässä kirjassa, joten tämänkin takia ollaan melkoisesti sairaalassa. Myös tutkittava päätarina sijoittuu osittain sairaalaan.

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Nykyajan minotaurus asialla

Tuula T. Matintupa, Piippo ja kuolemantanssi. Kustannus-Mäkelä Oy 2000.

Kirjassa Piippo ja kuolemantanssi osa ajasta ollaan Kreetalla. Kreetan historian mukaan nuoret ovat Kreetan kulttuurin kukoistusaikana tanssineet härkien sarvissa henkensä uhalla. Tarun mukaan Kreetalla on myös uhrattu nuoria Minotaurus-hirviölle. Samoissa maisemissa kuolee kirjan kuvaamana aikana suomalainen nuori nainen.

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Rikoksia tutkittiin jo ennen Piippoa
Tuula T. Matintupa, Pelko on armoton. Mäkelä 1997; Tuula T. Matintupa, Yksi kirje liikaa. Mäkelä 1998.

Tuula T. Matintupa on ainakin kahdessa alkutuotantonsa kirjassa tutkituttanut rikoksia komisario Jaakko Kukkamäellä. Jaakolla on herkkävaistoinen vaimo Anna, joka miehensä estelyistä piittaamatta työntää herkästi näppinsä tutkintoihin ja saakin heivattua niitä oikeaan suuntaan.

Tilaa syöte RSS - Matintupa, Tuula T.