Laine, Matti

Suuren rahan toivossa rikosten tiellä
Matti Laine, Eksytetty. Gummerus 2011.
 

Matti Laineen uusin dekkari Eksytetty kuvaa luontevasti nuorehkon keskiluokan helsinkiläistä kesää ja kertoo samalla erittäin isoista ja kauaskantoisista rikoksista. Aluksi päähenkilö Ari Aallolla on vain epämääräisiä pelkoja, sitten käy ilmi että hänen henkilöllisyyttään on käytetty hyväksi ja että hänen entistä avovaimoaan uhkaillaan.
 

En ymmärtänyt mihin Ammattilaisessa pyrittiin
Matti Laine, Ammattilainen. Gummerus 2010.
 

Minun oli todella vaikea päästä sisälle Ammattilaisen kuvaamiin maailmoihin. Ammattilainen, ammattitappaja , lähtee Portugalista Suomeen toimittamaan saamaansa tehtävää. Tarina lähtee siis Portugalista, kulkee ensin kahtaalla, Suomessa ja Portugalissa ja päätyy sitten kulkemaan moniaalla Suomessa. Suomessa kirjailija kuvaa ammattilaisen ohella pääasiassa nuoria pareja lapsenhoito-ongelmineen parinvaihtoineen.
 

Sivukujassa välityön sivumaku
Matti Laine, Sivukuja. Gummerus 2009.
 

Matti Laineen toinen dekkari Sivukuja tuntuu nimensä mukaisesti kulkevankin hieman sivupoluilla. En suoraan sanoen tajunnut, mikä oli kirjan idea. Miksi se oli kirjoitettu?
Kirjassa joukko nykyhelsinkiläisiä haahuilee milloin missäkin Helsingin osassa, juhlii aamuun asti, pakoilee joko perheenjäseniään tai velkojiaan ja herää milloin kenenkin asunnosta. Mutta mitä tämä kaikki touhu oikein tarkoittaa?
 

Tilaa syöte RSS - Laine, Matti