Sipilä, Jarkko

7 Kes 2020

Mikä olikaan se syy tappaa?

Jarkko Sipilä, Syy tappaa. CrimeTime 2020.

 

Sipilän uusin Takamäki-dekkari pyörii enimmäkseen Itä-Helsingissä. Puotilassa surmataan nimittäin eräänä perjantaina kaksi 14-vuotiasta koulutyttöä. Takamäen ryhmä saa murhat tutkittavikseen. Koska ollaan Itä-Helsingissä, eri tahoilla ruvetaan ounastelemaan, että asialla olisi joku maahanmuuttaja. Tämä tutkintalinja pyörii päällimmäisenä myös poliisin mielessä.

 

Ritvan dekkariarvostelut: 
11 Hei 2019

Harhainen tappaja vapaalla

Jarkko Sipilä, Uhripeli. CrimeTime 2019.

Uhripeli alkaa mielisairaalapotilaan paolla. Potilas Mika Kosonen on aiemmin yrittänyt tappaa ex-vaimonsa ja tyttärensä ja määrätty syyntakeettomana Kuopion Niuvanniemeen hoitoon. Nyt hän pakenee ja suunnistaa vaimon asuinseudulle Helsinkiin.

Ritvan dekkariarvostelut: 
21 Kes 2017

Ääriliikkeet toistensa kimpussa

Jarkko Sipilä, Syvälle haudattu. CrimeTime 2017.

Jarkko Sipilän 17. Takamäki-kirja kuvaa paitsi tuttua murharyhmää myös Helsingin ääriliikkeitä. Jyrkän linjan maahanmuuttovastaiset äärioikeistoryhmät saavat kuunnella kovaa kritiikkiä toisen reunan anarkisteilta. Molemmat suunnat ovat hajallaan jakautuneina lukuisiin pieniin ryhmiin.

Ritvan dekkariarvostelut: 
21 Kes 2016

Kännykät ajan hermolla rikostutkinnassa

Jarkko Sipilä, Valheen kasvot. Crime Time 2016

Jarkko Sipilän uusimman dekkarin Valheen kasvot keskiössä on eri poliisiyksiköiden välinen työnjako, tietojen vaihtaminen tai vaihtamattomuus, salaisten tehtävien vuotaminen väärille tahoille, peitepoliisien puikkelehtiminen roolista toiseen.

Ritvan dekkariarvostelut: 
1 Kes 2015

Ruumiita setelisateessa

Jarkko Sipilä, Mies kuumasta. Crime Time 2015.

Sipilän uusin kirja lähtee Espanjasta ja sinne se tavallaan päätyykin. Kuitenkin 99 prosenttisesti kirjassa liikutaan Suomen kamaralla. Pääosin ollaan Helsingissä tai sen liepeillä.

Suomalaisten poliisien käsiin kulkeutuu vähän väliä rahaa, sileitä 50 euron seteleitä. Niitä löytyy autoista ja asunnoista. Käy ilmi että kyseessä on väärennetty raha, mutta taitavasti väärennetty. Vähitellen alkaa kuolla ihmisiä, ja loppua kohti mennessä ruumiita tulee yhä kiihtyvään tahtiin.

Ritvan dekkariarvostelut: 
16 Kes 2014

Kuolleet eivät vaikene

Jarkko Sipilä, Luupuisto. Crime Time 2014.

Luupuiston mukaan lause Kuolleet eivät vaikene, on väkivaltarikostukijoiden yhdistyksen motto. Tämä motto sopii hyvin Luupuistoa käsittelevän arvion nimeksi. Luupuistossa on nimittäin valtavasti uhreja, myös kuolleita uhreja. Ainakin kahden sukupolven lapset ovat uhreja, ja aikuiset miehet ovat sekä tekijöitä että uhreja.

Ritvan dekkariarvostelut: 
24 Kes 2013

Paha jäi naamion taa Valepoliisissa

Jarkko Sipilä, Valepoliisi. Crime Time 2013.

Valepoliisi ei ole minun kirjani. Siinä henkilöt ja asiat jäävät turhan etäisiksi, kenestäkään ei oikein pysty kiinnostumaan. Ainoastaan poliisi Suhosen kohtalo tuli lähemmäksi, ja hänestä aloin olla jopa huolissani.

Ritvan dekkariarvostelut: 
8 Hei 2012

Raamatunlauseita höpöttämällä tuhoja tekemään
Jarkko Sipilä, Suljetuin ovin. Crime Time 2012.

Jarkko Sipilän tutut poliisit Takamäki, Joutsamo, Suhonen, Kulta ja muut joutuvat rikollisten tulilinjalle. Joku haluaa kostaa, mutta kuka. Suhonen liikkuu edelleen välimaastossa muun muassa Suikkasena, ja saa ongittua jotain tiedonmurusia. Rikolliset ovat kuitenkin yleensä monta askelta poliisia edellä.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
20 Syy 2011

Murun tarina koskettaa ja pysäyttää
Jarkko Sipilä, Muru. Crime Time Helsinki 2011.
 

Jarkko Sipilä on taas kirjoittanut erinomaisen dekkarin. Muru kertoo lievästi kehitysvammaisesta tytöstä, jota lähitalojen miehet ovat pitäneet leikkikalunaan ja joka kirjan alussa surmataan. Monet ovat nähneet mitä kerrostalossa tapahtuu, mutta eivät ole välittäneet. Rikos on sekin että näkee mutta ei välitä.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Sipilä, Jarkko