Sarkola, Ritva

Käärme luikertelee perheen ytimeen

Ritva Sarkola, Paratiisikäärme. Myllylahti Oy 2013.

Paratiisikäärmeessä seikkailevat monet Ritva Sarkolan aiempien kirjojen henkilöt kuten toimittaja Helena Suikkari, tämän naapuri Ossi Pehko ja tutut poliisit. Alussa ollaan Espanjassa, jonne Helena Suikkari on lentänyt toimituksensa naisten kanssa. Ollaan lennetty pakoon yhden naisen ex-miestä.

Mäntyharjulaiset murhanhimoisina juhannusyössä
Ritva Sarkola, Kuoleman musta kirja. Myllylahti 2012.
 

Kuoleman musta kirja alkaa Mäntyharjulta, jossa on erilaisia porukoita kesän vietossa. Jo kirjan alkusivuilla vilisee kymmeniä ihmisiä, tuntuu että aivan liikaa. Onneksi muutamat kuten Helena Suikkari, Timo Perttunen, Pehko ja muutamat muut ovat tuttuja Sarkolan aiemmista kirjoista.
 

Nuoren naisen murhan selvittelyä
Ritva Sarkola, Puhu hiljaa rakkaudesta. Myllylahti 2012
 

Puhu hiljaa rakkaudesta, on laulun säe. Tuota säettä todistaja on kuullut laulettavan uhrin lähellä. Kuka on laulaja, kuka tuntee tämän laulun, kuka on voinut tuolloin olla paikalla?
 

Puhu hiljaa rakkaudesta on tyypillinen arvoitusdekkari, jossa selvitellään nuoren naisen kuolemaa. Tutut poliisit Perttunen ja kumppanit sekä toimittaja Helena Suikkari ja paikallinen kuuluisuus Pehko osallistuvat tutkintaan. Pääosin ollaan Helsingissä.
 

Henkilöllisyyksien ostoa rahanpesutarkoituksessa
Ritva Sarkola, Suukkoja murhaajalle. Myllylahti 2011.
 

Suukkoja murhaajalle alkaa Seija Immosen miehen katoamisesta. Lukija tosin tietää, että mies on lähistöllä ja että hänellä on tietynlainen ongelma. Immoset kuuluvat yhteiseen mäntyharjulaiseen huvilaporukkaan muutaman muun perheen kanssa. Näitä ihmisiä kirjassa haastatellaan ja epäilläänkin jopa murhasta. Sellainen nimittäin sattuu puolivälissä kirjaa.
 

Vuosaaren merenneidon tapaus
Ritva Sarkola, Tavallinen tapaus. Myllylahti 2011.
 

Juuri 18 vuotta täyttänyt Sari Sirjala löydetään kuolleena Vuosaaren rantahietikolla. Siitä alkaa Ritva Sarkolan dekkari Tavallinen tapaus. Tapausta ryhtyy tutkimaan rikosylikomisario Timo Perttunen joukkoineen sekä tietenkin myös paikallinen kuuluisuus Pehko osallistuu monin tavoin asian selvittämiseen.
 

Naamiot vaihtuvat tiuhaan Kulosaaren liepeillä
Ritva Sarkola, Naamiotanssi. Myllylahti 2010.
 

Ritva Sarkolan uusin kirja Naamiotanssi on napakka ja hyvin kasassa pysyvä dekkari. Kirja alkaa päähenkilön eli Jaakko Saarisen pelon kuvauksella. Jostain Jaakon päähän on iskeytynyt ajatus, että hänen vaimonsa Tanja on jotenkin vilpillinen. Tämä asia vaivaa miestä oikeastaan koko kirjan ajan.
 

Pehko nousee sankariksi Sarkolan uusimmassa
Ritva Sarkola, Kuolon uni. Myllylahti 2009.
 

Kuolon unessa Ritva Sarkola liikkuu taas Mäntyharjun ja Helsingin väliä. Keskeiset henkilöt tapaavat alussa Mäntyharjulla Taidekeskus Salmelan avajaisissa, suurin osa aikaa ollaan kuitenkin Itä-Helsingissä.
Sarkolan vakiohenkilö toimittaja Helena Suikkari tuntee sekä kirjan uhrit että tutkijat ja tekijänkin.

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Haamukirjailija julkisuuden raivon kohteena
Ritva Sarkola, Haamukirjailijan kuolema. Myllylahti 2009.

Kirjailija Ritva Sarkola on ottanut aiheen uusimpaan dekkariinsa läheltä itseään, parin vuoden takaisesta haamukirjoittajauutisesta. Tuolloinhan paljastui, että Tuula Sariolan –nimellä julkaistut lähes parikymmentä dekkaria olikin kirjoittanut Ritva Sarkola.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Sarkola, Ritva