Tuomainen, Antti

Eri suuntiin vetävät veljekset firman johdossa

Antti Tuomainen, Hirvikaava. Otava 2021.

Hirvikaava jatkaa Henri Koskisen Jäniskertoimessa aloittamaa seikkailupuistouraa. Vakuutusmatemaatikko Henri Koskinenhan sai Jäniskertoimessa veljeltään Juhanilta perinnöksi velkaisen ja alamaailman hoteisiin joutuneen seikkailupuiston, jonka asioiden kuntoon saattamisessa hän meinaa monta kertaa menettää henkensä.

Miten pitkälle vakuutusmatematiikka kantaa seikkailupuistossa?

Antti Tuomainen, Jäniskerroin. Otava 2020.

Jäniskerroin kuvaa aluksi keski-ikäisen miehen ahdinkoa yltiömäisen tiimiytymisen paahteessa. Henri Koskinen on ammattimies, hyvä vakuutusmatemaatikko, mutta se ei nykyään riitä. Pitäisi osallistua tiimiyttämiseen, yhteisöllisyyteen, terapiaistuntoihin ja sushi-kursseille. Niinpä Henri joutuu sanomaan itsensä irti ja jää työttömäksi. Eikä uutta työpaikkaa noin vain löydytään, sillä kaikkialla on vastassa sama meininki: yletön tiimiyttäminen.

Papin lapsen isyysasia olisi riittänyt

Antti Tuomainen, Pikku Siperia. Like 2018.

 

Antti Tuomaisen kirjan paikkakunta, Pikku Siperia, on Hurmevaaran kunta jossain Suomi-neidon vyötäröllä. Kunnan tapahtumia katsellaan koko ajan seurakunnan papin Joel Huhtan näkökulmasta.

 

Kuntaan on tipahtanut meteoriitti, ja sen ympärillä kuohuu, sen kaikki haluavat. Joel valvoo yövuorolaisena meteoriitin turvallisuutta paikallisessa sotamuseossa.

 

Elämäntehtävänä äidin etsintä

Antti Tuomainen, Synkkä niin kuin sydämeni. Like 2014.

Synkkä niin kuin sydämeni kuvaa äitiään etsivää poikaa/miestä. Poika on ollut 13-vuotias, kun hänen äitinsä on kadonnut. Nyt tämä Aleksi on yli 30-vuotias, mutta etsii edelleen äitiään. Kirjassa eletään vuorotellen äidin katoamisvuotta 1993, vuotta 2003 ja nykyaikaa eli vuotta 2013.

Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Suvun miehet yrittävät suojella toisiaan
Antti Tuomainen, Veljeni vartija. Myllylahti 2009.

Antti Tuomainen kertoo suvusta, jonka miesten mieli vetää vankilaan. Jo kolmatta polvea suvun miehiä tuomitaan tiilenpäitä lukemaan. Tavallaan suvun miesten oikeudentunto on niin kova, että he eivät kestä naljailua tai muutakaan asiatonta puhetta tai tekoa. He puuttuvat asioihin eivätkä osaa lopettaa ajoissa.

Tilaa syöte RSS - Tuomainen, Antti