Kilpi, Marko

2 Hei 2018

Kuolemanenkeli pitää lukijansa näpeissään

Marko Kilpi, Undertaker, Kuoleman enkeli. CrimeTime 2018.

Marko Kilven Undertaker-romaanisarjan toinen osa Kuoleman enkeli, on jos mahdollista vieläkin hyytävämpi kuin ensimmäinen osa Kuolemantuomio. Kuoleman enkelissä hautaustoimistoon töihin päässyt Tuomas tavallaan pakotetaan mukaan mitä hurjimpaan rikosten vyyhteen.

Ritvan dekkariarvostelut: 
6 Kes 2017

Hautausurakoitsija monella tapaa kuoleman asialla

Marko Kilpi, Undertaker, Kuolemantuomio. CrimeTime 2017.

Marko Kilpi on tarttunut hurjaan aiheeseen; säntillisellä ja ihmisten keskellä elävällä perheenisällä on toinenkin rooli, ammattirikollisen rooli. Tämä mies eli Kivi pyörittää hautaustoimistoa, ja niinpä voi käydä, että hän joskus asettelee arkkuun oman työnsä tuloksia.

Ritvan dekkariarvostelut: 
15 Jou 2013

Tiivistelmä pahuutta

Marko Kilpi, Kuolematon. Gummerus 2013.

Marko Kilven uusimman dekkarin nimi on Kuolematon. Varmaan joku lukija saattaa ihmetellä nimeä, sillä kirjassa kuolee aika moni ihminen. Silti nimeen on useampiakin syitä. Näistä osa on suorastaan kauhistuttavia, mutta on jotain myönteistäkin kuolematonta. Meillä kaikilla pitäisi olla jotain sellaista.

Ritvan dekkariarvostelut: 
27 Maa 2010

Marko Kilpi kirjoittaa vihanuorista
Marko Kilpi, Kadotetut. Gummerus 2009.
 

Marko Kilpi pohtii kirjassaan todella tärkeitä asioita; Pitääkö meidän pelätä lapsiamme? Tämäkö on hinta elintasostamme, että emme voi mennä turvallisin mielin markettiin, kouluun, kadulle? Mitä on tehtävä, jotta voisimme luottaa lapsiimme, tulevaisuuteemme? 
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
11 Tou 2008

Johtolankadekkari on kiinnostava poliisiromaani

Marko Kilpi voitti tänä vuonna Suomen dekkariseuran jakaman johtolankapalkinnon esikoisdekkarillaan Jäätyneitä ruusuja. Kirja on palkintonsa ansainnut. Se kertoo hyvin monisävyisesti poliisin työstä suomalaisessa pikkukaupungissa.

 

Ritvan dekkariarvostelut: 
Tilaa syöte RSS - Kilpi, Marko