Leon, Donna

13 Elo 2015

Kuuromykän Daviden salaperäinen elämä

Donna Leon, Kultamuna. Otava 2015.

Kultamuna kertoo keski-ikäisestä Davidesta, joka yllättäen kuolee unilääkkeiden yliannostukseen. Tiettävästi Davide ei ole aiemmin käyttänyt unilääkkeitä, mutta näin kävi. Davide oli monien tuntema kuuromykkä ja jälkeenjääneen oloinen pesula-apulainen, joka asui yhdessä äitinsä kanssa.

Ritvan dekkariarvostelut: 
19 Elo 2013

Italiankin vanhukset haluavat puhua

Donna Leon, Turvasatama.  Otava 2013.

Donna Leonin Turvasatama kertoo iäkkäästä venetsialaisesta naisesta, joka löytyy kotoaan kuolleena. Guido Brunetti ja muut Venetsian poliisit pähkäilevät, mitä on tapahtunut. He haastattelevat lukuisia iäkkäitä ihmisiä ja tutustuttavat lukijan samalla näiden elämänpiiriin.

Ritvan dekkariarvostelut: 
25 Tou 2011

Rikkaat ja köyhät kohtaavat Venetsian palatseissa
Donna Leon, Unelmien tyttö. Otava 2010.
 

Unelmien tyttö on 17. suomennettu Donna Leonin Venetsiaa kuvaava dekkari. Kaikissa näissä kirjoissa on kuljettu pitkin Venetsia kapeita katuja, noustu ylös kivisiä siltoja ja hypätty vaparettoon ja näin huristeltu pitkin kanaaleja. Donna Leonin vakiopoliisi Guido Brunetti kävelee työpaikalleen sikäläiseen poliisiin eli Questuraan, mutta käyttää työasioissa poliisiveneiden ohella usein vesibussia eli vaparettoa.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
13 Tou 2008

Venetsialainen poliisi seksimatkabisnestä selvittämässä

Donna Leon on kirjoittanut jo kahdeksan dekkaria, jotka hän on sijoittanut Venetsiaan. Leonin sankari on venetsialainen poliisi Guido Brunetti. Brunetti menee aina aamulla virkapaikalleen, käy päivällä kotona syömässä ja pistäytyy lisäksi pitkin päivää jossain pizzeriassa naukkaamassa jotain.

Ritvan dekkariarvostelut: 
12 Tou 2008

Oman käden oikeus kuvaa Venetsian sotilasakatemiassa tapahtuvaa nuorukaisen kuolemaa. Koulu haluaa antaa sen kuvan, että kyseessä on itsemurha, mutta poliisi Brunetti ja monet muutkin tahot ovat toista mieltä.

Niinpä jälleen kerran haastatellaan nuorukaisen vanhempia ja koulun oppilaita sekä heidän vanhempiaan. Poliisien päässä pyörii taas hyvinkin isoja ympyröitä, sillä koulun oppilaat ovat niitä niin sanottujen parempien perheiden poikia.

Ritvan dekkariarvostelut: 
12 Tou 2008

Myrskyjen meri tapahtuu pääosin Venetsia edustalla olevilla saarilla. Sieltä löytyy kuolleita kalastajia, joiden murhia Brunetti kumppaneineen joutuu tutkimaan. Tässä kirjassa monitaitoinen sihteeri signorina Elettra osallistuu vaarallisen aktiivisesti myös kenttätutkimukseen.

Vaikka Donna Leonin kirjoissa yleensäkin matkustetaan veneellä, Myskyjen meressä ollaan tavallistakin enemmän tekemisissä meren kanssa. Tapahtumapaikka, Pellestrinan saari, sijaitsee merellä jonkin matkan päässä Venetsiasta.

Ritvan dekkariarvostelut: 
12 Tou 2008

Ylimpiä ystäviä paneutuu venetsialaiseen talojen korjausbisnekseen ja rahanlainaajien ammattikuntaan. Komisario Brunettin asuntoon tulee kaupungin asuntotoimistosta virkamies kyselemään asunnon papereita. Kun tarpeellisia asiakirjoja ei löydy, virkamies toteaa että asuntoa ei ole olemassakaan ja voi käydä niin, että se joudutaan purkamaan.

Ritvan dekkariarvostelut: 
12 Tou 2008

Ylimyksen kuoleman taustalta paljastuu shakepearelainen perhetragedia. Pari vuotta sitten kadonneen, kidnapatun, merkkisuvun poika löydetään peltoon haudattuna. Poliisi ryhtyy selvittämään tapahtuneen taustoja.

Käy ilmi, että sukulaiset ovat hyvin vähäpuheisia ja haluttomia yhteistyöhön poliisin kanssa. Vedotaan vanhojen haavojen auki repimiseen ja omaisten kiusaamiseen. Mutta jostain poliisien pitää saada tietoja.

Ritvan dekkariarvostelut: 

Sivut

Tilaa syöte RSS - Leon, Donna