Qiu Xiaolong

2 Kes 2010

Maon naissuhteet kiinnostavat Kiinassa
Qiu Xiaolong, Tapaus Mao. Otava 2010.
 

Tapaus Mao käsittelee hyvin pitkälti puhemies Maon yksityiselämää, josta ilmeisesti jo hänen elinaikanaan liikkui Kiinassa erilaisia huhuja. Kommunismin ideologiaan kuului esimerkiksi se, että esiaviolliset suhteet olivat kiellettyjä. Huhujen mukaan puhemiehellä itsellään oli kuitenkin melkoinen haaremi, ja hän oli ajoittain jopa samanaikaisesti naimisissa kahden naisen kanssa.
 

Ritvan dekkariarvostelut: 
Ritvan dekkarinurkan dekkariarvostelut: 

Korruptiotutkimukset keskeytetään – liian iso kala käymässä pyydykseen
Qiu Xialong, Kahden kaupungin tarina. Otava 2008.

Kahden kaupungin tarina on jo neljäs Qiu Xialogilta suomennettu dekkari. Aikaisemmat ovat kuvanneet Sanghain elämää 1990-luvulla. Koska kuvatun poliisilaitoksen päätutkija ylikomisario Chen Cao on kirjallisuuden kääntäjä ja runoilija, on näihin kirjoihin tulvinut vanhaa ja uutta kiinalaista runoutta. Niin tässäkin kirjassa.

11 Tou 2008

Puolue puuttuu tiukasti murhatutkimukseen Shanghaissa

 

 

Punaisen merkin tanssija on ensimmäinen suomennettu Qiu Xiaolongin Kiinaan sijoittuva dekkari. Siinä mallityöläinen, Puolueen esimerkillinen kasvatti, nuori nainen, löydetään joesta surmattuna ja alastomaksi riisuttuna. Shanghailainen ylikomisario Chen Cao saa jutun selvitettäväkseen.

Ritvan dekkariarvostelut: 
11 Tou 2008

Onko Kiina kommunistinen, kapitalistinen vai korruptoitunut?

 

 

Millainen on dekkari nyky-Kiinasta? Ainakin se on paksu ja sisältää runsaasti kiinalaista runoutta ja filosofiaa eri vuosituhansilta. Kirjan päähenkilö kiinalainen ylikomisario Chen Cao on nimittäin myös runoilija ja runojen kääntäjä.

 

Ritvan dekkariarvostelut: 
Tilaa syöte RSS - Qiu Xiaolong