Saija Kuusela: Raja

Saija Kuusela: Raja

Onko veri vettä sakeampaa?

Ruska leimuaa tunturissa, kun ylikonstaapeli Nea Guttorm syöksyy kohti pakahduttavaa mysteeriä, oman äitinsä katoamista.

”[Kuuselalta] on lupa odottaa vielä paljon. Kerronnassa on paljon samaa kuin ruotsalaisissa naisdekkaristeissa, jotka ovat sijoittaneet myös tarinansa Lappiin. Tämä teos vahvistaa Kuuselan asemaa ja merkitystä suomalaisen rikoskirjallisuuden terävimmässä kärjessä.”
– Ylä-Kainuu

Nea Guttorm saa omituisen vihjeen äidistään, joka on kadonnut vuosia sitten kuin tuhka tuuleen. Hämmennyksen vallassa hän tarttuu tiedonrippeisiin ja lähtee matkalle kohti Suomen Lappia, sydän täynnä toivoa ja pelkoa. Rajan takana vastassa on vieras maa – ja synkkä salaisuus. Se polttaa poroksi kaikki, jotka uskaltautuvat liian lähelle.
Vahvatunnelmaisen psykologisen dekkarisarjan kolmas rikosromaani on tarina rajoista, äidinrakkaudesta ja petturuudesta pohjoisen luonnon julmassa syleilyssä.


”Esikoisdekkari Katse asetti riman korkealle, eikä arvoituksellinen Vyöry petä odotuksia. ‒ ‒ Kuuselan varma kerronta ja kirkas kieli pitävät otteessaan.” – Keskisuomalainen

Raja on koukuttavan Nea Guttorm -sarjan kolmas osa.

Vastaa