Ritvan dekkarinurkka

Kirjailijat aakkosittain:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T V W

Rinnalla kulkevaa poliisintyötä

Kauko Röyhkä & Anneli Aunola, Tanssipartneri. Crime Time 2022.

Tanssipartneri kuvaa ilmeisesti aikaa muutama vuosikymmen taaksepäin. Päähenkilön Alisa Aron lapset katsovat yhdessä televisiota. Tietokoneita ja kännyköitä on poliiseilla, mutta muut ihmiset soittavat vielä myös puhelinkioskeista. Ajassa mennään vieläkin kauemmaksi niissä jaksoissa, joissa kuvataan tiettyjen henkilöiden lapsuutta ja nuoruutta.

Olisiko suvun salaisuuksia voinut avata jo aikaisemmin?

Tuija Lehtinen, Klovnin kahdet kasvot. Crime Time 2021.

Minun oli erittäin vaikea päästä sisälle Tuija Lehtisen dekkariin Klovnin kahdet kasvot. Alusta alkaen Lehtinen vyöryttää kirjaan melkoisen henkilömäärän ja ikään kuin eri tutkimusaiheita. Niinpä tipahtelin kärryiltä tämän tästä.

Vasta sitten kun yksi keskeinen henkilö kirjan lopulla löydetään kuolleena, tarina alkaa vetää eri tavalla. Kirjan vetävyyden kannalta, tämän henkilö olisi pitänyt kuolla ainakin 50 sivua aikaisemmin.

Sorin poliisit leukailevat entistä nasevammin

Seppo Jokinen, Pahasti tehty. Crime Time 2022.

Seppo Jokinen kuvaa taas Sorin poliisiyhteisöä niin, että ei tiedä miten pokkansa pitäisi. Poliisit naljailevat toisilleen raskaimman jälkeen, mutta lyövät voimansa yhteen, heti kun tilanne sitä vaatii. Kerrontaa sävyttää vähintään itseironinen ote, tällaisia me ollaan eikä muuksi muututa. Mustaa makkaraa ja munkkia kuluu, eikä niistä koskaan saa tarpeekseen.

Tutkijan henki on halpa kansainvälisessä jätebisneksessä

Taina Haahti, Bulvaani. Crime Time 2021.

Taina Haahti kuvaa Bulvaanissa Suomen ja maailman jätteiden käsittelyä, myyntiä, kuljetusta ympäriinsä ja jätevuorten aiheuttamaa luonnontuhoa. Tapahtumapaikkoja ovat Helsingin seutu, etenkin sen radanvarren kunnat sekä Hongkong eli Honkkeli. Kyseessä on Mara Nuutinen -sarjan kolmasosa.

Sivut