Rikosaiheinen kirjoituskilpailu 2021: Näkymätön vihollinen

Vuoden 2021 Dekkaripäivien kirjoituskilpailun aihe, Näkymätön vihollinen, herättää kanssakulkijoissa varmaankin hyvin erilaisia ajatuksia siitä, mikä, mitä tai kuka näkymätön vihollinen on. Kirjoita ajatuksesi aiheesta novelliksi ja osallistu Dekkaripäivien novellikirjoituskilpailuun 31.1.2021 mennessä.

Lue kirjoituskilpailun ohjeet ja osallistu. Parhaat novellit kootaan novellikokelmakirjaan, joka julkaistaan Dekkaripäivillä 2021.

Hämähäkin seitti.

Rikosaiheinen kirjoituskilpailu 2021, kilpailun säännöt:

 1. Kirjoita suomenkielinen novelli, jonka teema on "Näkymätön vihollinen"
   
 2. Tekstin pituus saa olla välilyönteineen enintään 10 000 merkkiä (noin viisi sivua). Kirjoita fontilla Arial tai Calibri, käytä fonttikokoa 12 ja rivinväliä 1,5. Tulosta teksti yhdelle puolelle paperia.
            
 3. Lähetä novellisi postissa kahtena kappaleena 31.1.2021 mennessä osoitteeseen: Kouvolan kaupunginkirjasto, PL 33, 45101 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu”. 
   
 4. Käytä nimimerkkiä, mutta liitä mukaan erillisessä suljetussa kirjekuoressa henkilö- ja yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. 
   
 5. Paikallinen raati seuloo kirjoituksista parhaimmat päätuomarin arvioitaviksi. Myöhemmin ilmoitettava päätuomari valitsee näistä 1-3 palkittavaa novellia, joiden tekijöille Kouvolan kaupunki myöntää rahapalkinnon. Palkinnon suuruus ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan ensi kesänä mahdollisesti Kouvolan XXV Dekkaripäivillä. 
   
 6. Parhaista töistä julkaistaan samalla novellikokoelma.  
   
 7. Kilpailu on kaikille avoin. Jokainen kirjoittaja voi osallistua vain yhdellä novellilla. 
   
 8. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kouvolan Dekkaripäivät pidättää itsellään oikeuden julkaista kilpailuun tulleita novelleja myöhemminkin painettuina tai verkossa. 
   
 9. Osallistumalla kilpailuun annat luvan nimesi julkistamiseen, jos novellisi valitaan julkaistavaan kirjaan ja jos voitat palkintoja. 

Kommentit

Moikka
Pitääkö kirjekuoreen siis laittaa oma novelli kahteen kertaan vai mitä tarkoitatte kahtena kappaleena?:)

Moi! Juuri näin, sama novelli kahteen kertaan tulostettuna, kiitos!

Tarkoittaako tuo 31.1.2021 mennessä sitä, että silloin perille saapuneet novellit huomioidaan? Vai, että viimeistään 31.1.2021postileimalla päivätyt novellit huomioidaan? Tuleeko novellin perille saapumisesta järjestäjätahon puolelta jokin kuittaus osallistujille?

Hei,

kaikki tammikuun loppuun mennessä postitetut novellit otetaan huomioon, eli odottelemme novelleja vielä helmikuun ensimmäisen viikon ajan. Saapumisesta ei tule kuittausta osallistujille.

- Anne

Hei
Edeltävässä kysymyksessä käsiteltiinkin jo palautuspäivää. 31. tammikuuta on tänä vuonna sunnuntai, joten käytännössä silloin kirjelaatikkoon jätetyt kirjeet kerätään maanantaina 1.2. ja niissä on mainitun päivän leima. Eli nämäkin siis ehtivät kilpailuun?

Hei,

ehtivät kyllä hyvin.

-Anne

 

Hei!
Riittääkö, että novellin aiheena on rikos, mutta siinä ei ole poliisia tai yksityisetsivää selvittämässä tapausta dekkarin määritelmän mukaisesti. Olen jo karsinut merkkimäärän puoleen, enkä millään saa enää poliisia mahtumaan mukaan. Rikos kuitenkin ratkeaa.

Hei,

rikos kyllä riittää mainiosti - poliisia ei tarvita, vaikka Dekkaripäivillä ollaankin. Aiheen voi ja saa myöskin tulkita hyvin laajasti.

-Anne

 

Hei,  Kyllä riittää kun kirjoittaa rikosnovellin, ei tarvitse olla poliisia tai muuta etsivää rikosta ratkomassa.

 

 

Hei,
mihin voin painavasta syystä lähettää tekstin sähköisenä? Korona ja karanteeni, eristys vaikeuttavat tulostusta ja postitusta.

Hei,

koronan takia voimme tehdä poikkeuksen novellin toimittamiseen liittyen. Novellin voi lähettää minulle osoitteeseen anne.patrikainen (at) kouvola.fi. Liitä mukaan myös yhteystietosi, mielellään word- tai pdf-dokumenttina. Jos postitus kuitenkin onnistuu vielä ensi viikolla, niin niin kisaan ehtii mukaan hyvin.

-Anne