Eva Frantz kuvaa pikkukaupunkia

Tämän vuoden johtolankavoittaja Eva Frantz oli Dekkaripäivien perjantai-illassa Ritva Sorvalin haastateltavana. Tässä Sorvalin yhteenveto haastattelussa esiin tulleista asioista:

Haastateltavani Eva Frantz ei suostunut Kouvolassakaan kertomaan, mikä pikkukaupunki hänen romaaniensa taustalla piilee. Voittajakirjassa Kahdeksas neito eletään kuitenkin pikkukaupungissa kahdessa aikatasossa, nykyajassa ja 1980-luvulla, joka on ilmaistu kursivoidulla tekstillä.  

Johtolankavoittaja Eva Frantz kuvassa

Kysymykseeni, miksi eläkkeelle jäänyt poliisi on niin suuressa roolissa tässä kirjassa, Eva Frantz vastasi, että yleisö piti ensimmäisen kirjan palautteiden mukaan tästä poliisista paljon, joten sen takia tämä henkilö on näin isosti tässä toisessakin kirjassa. Eva Frantz myös kertoi, että hänen mielestään on tärkeää kuvata poliisien yksityiselämää.

Kysymykseen, kuinka on mahdollista, että nykyajan naiset voidaan jähmettää puhumattomiksi moniksi vuosikymmeniksi, Eva Frantz vastasi, että valitettavasti se on mahdollista. Tämä naisten itsensä syyllistäminen ja senkin takia tapahtuneista asioista vaikeneminen on yksi kirjan pääteema. Myös kuvatulle poliisiasemalle valitun uuden miespoliisin öykkäröivä toimintatapa on kirjailijan mukaan valitettavan yleinen vielä nykyäänkin. Kun mies tulee johonkin työyhteisöön, hän näkee usein itsensä vähintäänkin sen tulevana päällikkönä.

Eva Frantzin kolmas kirja on jo valmiina, joten viimeistään syksyllä sekin on jo luettavana.  Hyvää jatkoa kirjoittamiselle. 
Ritva Sorvali

Kuva: Anne Patrikainen

 

Tapahtumapaikka: