11 Kes 2019

Rikos ei katso ikää - uusi kirjoituskilpailu

Julkaissut Tuija Hanski

Dekkaripäivien uusi kirjoituskilpailu julistettiin avoimeksi 7.6.2019 ja kirjoitusaikaa on vuoden loppuun asti. Rikosnovellin aiheena on Rikos ei katso ikää.

Kilpailussa on tällä kertaa kaksi sarjaa; toinen on tarkoitettu nuorille ja toinen on aikuistensarja. Katso tarkat ohjeet kilpailun säännöistä.

Kilpailun järjestäjä on Kouvolan kaupunginkirjasto.

Kirjoituskilpailun säännöt

1.  Kirjoita suomenkielinen novelli, jossa on mukana eri ikäisiä henkilöitä sekä ongelmia su-kupolvien välillä. Voit sijoittaa tapahtumat mihin tahansa aikaan ja paikkaan.

2.  Kilpailussa on kaksi sarjaa:
● 13–18-vuotiaat
● aikuiset
Jos osallistut nuortensarjaan, ilmoita ikäsi tekstin etusivulla nimimerkin yhteydessä.     
       
2. Tekstin pituus saa olla välilyönteineen korkeintaan viisi (5) sivua, enintään 10 000 merk-kiä. Kirjoita fontilla Arial tai Calibri, käytä fonttikokoa 12 ja rivinväliä 1,5. Tulosta teksti yh-delle puolelle paperia.         
 
3.  Lähetä novellisi postissa kahtena kappaleena 31.12.2019 mennessä osoitteeseen: Kou-volan kaupunginkirjasto, PL 33, 45101 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu”.

4.  Käytä nimimerkkiä, mutta liitä tekstin mukaan erillisessä suljetussa kirjekuoressa oikeat henkilö- ja yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

5.  Paikallinen raati seuloo kirjoituksista parhaimmat päätuomarin arvioitaviksi. Päätuomari valitsee näistä 1-3 palkittavaa novellia, joiden tekijöille Kouvolan kaupunki myöntää rahapal-kinnon. Palkinnon suuruus ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkin-not jaetaan Kouvolan Dekkaripäivillä 8.6.2020.
      
6.  Parhaista töistä julkaistaan novellikokoelma Kouvolan XXIIV Dekkaripäivillä 2020.   

7.  Kilpailu on kaikille avoin. Jokainen kirjoittaja voi osallistua vain yhdellä novellilla.

8.  Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kouvolan Dekkaripäivät pidättää itsellään oikeuden julkaista kilpailuun tulleita novelleja myöhemminkin painettuina tai verkossa.

9.  Osallistumalla kilpailuun annat luvan nimesi julkistamiseen, jos novellisi valitaan julkais-tavaan kirjaan ja jos voitat palkintoja.

Kommentit

ei viiteen sivuun mahdu mitään järjellistä tarinaa. kymmenen vähimmäismäärä kaksikymmentä enimmäismäärä.

Päädyimme viiteen sivuun senkin takia, että aiemmin monet parhaat kirjoitukset ovat olleet suunnilleen tuon pituisia, vaikka olisi saanut kirjoittaa pitempään. Lyhyt sivumäärä pakottaa rajoittamaan näkökulmaa, valitsemaan tarinasta jonkin siivun tai lyhyemmän osan, jolloin voi saada aikaan jopa vaikuttavamman tarinan kuin kertomalla kaiken.   

ystävällisin terveisin

Ritva

Vertailun vuoksi esimerkiksi myös Muusa-kirjoituskilpailussa enimmäispituus on viisi liuskaa. Se on ihan hyvä pituus. Saa keskittymään olennaiseen.

viiteen sanaan saa mahtumaan kaiken

Ketkä tuomaroivat kilpailua? Onko esim. päätuomarin nimeä saatavilla?

Paikallinen raati lukee tekstit ja valitsee parhaat, jotka lähetetään päätuomarille. Päätuomarin nimi on vielä avoin. Ilmoitamme sen tällä sivustolla myöhemmin syksyllä.

Paikallisessa raadissa on ainakin osittain entisiä jäseniä. Lopullisen raadin kokoonpanon ilmoitamme myös myöhemmin.

ystävällisin terveisin Maritta Naumanen

 

Hei voiko tuon kirjoittaa kaverin kanssa ja voiko osallistua kaverin kanssa?

Aiemminkin jotkut ovat osallistuneet kilpailuun kirjoittamalla yhdessä. Joten mainiosti voi kirjoittaa kaverin kanssa.

Ritva