Rikos rikkoo luontoa on uusin novellikokoelma

Kouvolan Dekkaripäivillä näki perjantai-iltana 7.6. päivänvalon vuoden 2019 Rikos rikkoo luontoa -niminen novellikokoelma.  Kouvolan kaupungin kustantaman teoksen julkisti kilpailun päätuomarina toiminut kirjailija Kati Hiekkapelto.  Samalla hän kertoi julkisuuteen voittajanovellit, jotka hän valitsi kokoelman 15 työn joukosta.

DSC01162.gif
Kuvassa kirjailija Kati Hiekkapelto julkistaa novellikokoelman voittajatyöt.

Jaetun 1. palkinnon saivat Tuula Ahokainen novellillaan Jäljet ja Ilona Tuominen novellilla Hirttopuu. Lisäksi Hiekkapelto myönsi kunniamaininnan Tarmo Pyykköselle novellista Hyvä paikka.

Hiekkapelto perusteli valintaansa toteamalla, että Ahokainen kirjoittaa kauniilla kielellä ja herättää novellissaan lukijan mieleen monia kysymyksiä. Novellin kokonaisuus on hallittu ja eheä. Ilona Tuomisen novellissa kieli on Hiekkapellon mukaan tuoretta ja alkuvoimaista. Tuominen kuvaa novellissaan metsää upean lyyrisesti. Tarmo Pyykkösen kunniamaininnan saanut novelli on Hiekkapellon mukaan todentuntuinen kuvaus ympäristörikoksesta.

Novellikokoelma on lainattavissa kaikista Kouvolan kirjastoista, joissa se on myös myynnissä 10 euron hintaan.

Hiekkapelto kehui kaikkia kirjaan valittuja nevelleja korkeatasoisiksi. Hän kertoi yleisölle, että kirjoituskilpailun töiden lukeminen herkisti hänen mieltään. Lukukokemus kaukana Suomesta Uudessa-Seelannissa herätti päätuomarissamme kaipuun Suomeen ja mieleen nousi ikävä suomen kieltä sekä luontoamme kohtaan.

Tapahtumapaikka: