Dekkaripäivät kutsuvat dekkarikansaa

Kouvolan Dekkaripäivät kutsuvat dekkarikansan keskustelemaan kirjallisuudesta ja yhteiskunnallisista asioista 8. – 9.6. Kouvolaan.

Kouvolan Dekkaripäivät kokoaa 8. ja 9. päivänä kesäkuuta yhteen kirjailijat, lukijat ja eri alojen asiantuntijat keskustelemaan ja tapaamaan toisiaan. Dekkaripäivät ovat valtakunnallisestikin merkittävä kirjallisuustapahtuma, mutta sen lisäksi ajankohtaisia yhteiskunnallisia asioita esille tuova tilaisuus.

Kansalaissodan merkkivuonna teemaksi valikoitui itseoikeutetusti Aatteista aseisiin.

timo_saarto_1_netti.jpg
Johtolankavoittaja Timo Saarto esitellään päivillä. Kuva: Harri Jäntti/ Kuva-Ahti

Dekkaripäiviä juhlitaan kaksi päivää

Kouvolan kaupunginkirjaston järjestämä kaksipäiväinen tilaisuus alkaa perjantaina klo 15 kirjamyynnillä ja kello 17 Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka avaa päivät käyntiin.

Heti perään FT Mirja Turunen luennoi aiheenaan Sisällissotamme pitkä varjo. Turunen ei puhu itse sotatapahtumista, vaan keskittyy sodan yhteiskunnallisiin vaikutuksiin.  Sen sijaan lauantaina kello 9.30 kouvolalainen opetusneuvos Sakari Viinikainen paneutuu aiheeseen enemmin sotahistorian näkökulmasta katsottuna luennossaan Kouvola vuonna 1918.

Pekka Haavisto puhuu konfliktien ratkaisuista

Yksi mielenkiintoisimmista hetkistä koetaan lauantaina klo 15, kun kansanedustaja Pekka Haavisto astuu areenalle. Haaviston puheenvuoro Konfliktien ratkaisut lähtee Dekkaripäivien teemasta, mutta suuntautuu tulevaisuuteen.

Haavisto on taustoittanut puheenvuoroaan sanomalla, että aatteista voidaan siirtyä aseisiin ajattelematta, että niistä pitäisi joskus päästä myös eroon. Pekka Haavistolla on kokemusta siitä, miten sotivat osapuolet saadaan houkutelluksi neuvottelupöytään ja hän tuo näin keskusteluun myös kansainvälisen näkökulman.

Kirjailijat saavat puheenvuoron

Dekkaripäivillä nousee esille joukko uusia dekkaristeja, johtolankavoittaja Timo Saarto sekä vanhoja kirjoittajakonkareita kuten Timo Sandberg, Kari Häkämies ja J.P. Pulkkinen.

 

1535_netti_LiisaTakala_0.jpg 1644_netti_HeiniLehväslaiho.jpg

Kari Häkämies kertoo poliittisista murhista kirjallisuudessaan. Kuva: Liisa Takala

J. P. Pulkkinen esiintyy lauantaina. Kuva: Heini Lehväslaiho

Tervetuloa nauttimaan runsaasta ohjelmatarjonnastamme!

Kouvolan Dekkaripäivät 8. – 9.6. Kouvolan teatterin tiloissa, Salpausselänkatu 38 Kouvola.
Katso koko ohjelma.
 

Tapahtumapaikka: