Kouvolan Dekkaripäivien pienoisromaanikilpailun voittaja on Virpi Aaltosen Nekala

Helsinkiläinen Virpi Aaltonen voitti Kouvolan Dekkaripäivien rikosaiheisen pienoisromaanikilpailun tekstillään Nekala. Nekala kuvaa naista ja miestä, jotka kumpikin joutuvat viettämään kireätunnelmaisen kesän Nekalassa.

Kilpailu järjestettiin Kouvolan Dekkaripäivien 20-vuotisen taipaleen kunniaksi, ja siihen tuli 60 käsikirjoitusta ympäri Suomea ja Eurooppaa. Paikallinen raati valitsi seitsemän tekstiä päätuomari kirjailija Matti Röngän luettavaksi. Hän valitsi voittajat.

Kilpailussa jaettiin myös kaksi tunnustuspalkintoa. Päätuomarin tunnustuspalkinnon sai oululainen Heli Määttä tekstillään Daltonit, joka kuvaa letkeästi perhe-elämää ja pienen paikkakunnan elämänmenoa koulupojan näkökulmasta. Paikallinen raati jakoi toisen tunnustuspalkinnon akaalaiselle Tarja Rossille tekstistä Elämä on outo matka. Tarina kertoo kahdessa aikatasossa narsistimiehen uhriksi joutuvan naisen tarinan.

Voittajat julkistettiin ja palkinnot jaettiin Kouvolan XX Dekkaripäivillä 10.6.2016. Samalla julkaistiin voittajatekstistä tehty kirja Nekala.

Osta tai lainaa Nekala Kouvolan kirjastoista

Virpi Aaltosen Nekala on lainattavissa ja myynnissä Kouvolan kirjastoissa. Kirjaa myydään kirjastoissa 10 € kappalehintaan.

Voit myös tilata kirjan Kouvolan pääkirjastosta osoitteesta kirjasto(at)kouvola.fi. Kirjan myyntihinta on 10 € (sis. alv.  10 %) + postituskulut. Kirja laskutetaan jälkikäteen. Tilaustiedoissa tulee ilmoittaa tilattavan kirjan kappalemäärä, tilaajan etu- ja sukunimi, henkilötunnus (tai Y-tunnus) ja osoitetiedot.

nekala.jpg

Tapahtumapaikka: