20 Tou 2016

Dekkaripäivien kirjailijavieraat 2016

Elina Hirvonen

ELINA HIRVONEN  

Kirjailija, toimittaja ja dokumenttiohjaaja Elina Hirvonen on voittanut mm. Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon ja ollut Finlandia-ehdokkaana. Hirvosen uusimmassa romaanissa Kun aika loppuu (2015) kuvataan rikokseen päätyvää elämäntarinaa. Kuva: WSOY, Carl Bergman.
 

Jari Järvelä

JARI JÄRVELÄ

Kotkalainen kirjailija Jari Järvinen on kirjoittanut lukuisien palkittujen romaanien lisäksi kuunnelmia, näytelmiä ja oopperalibrettoja. Hänen ensimmäinen dekkarinsa Tyttö ja pommi (2014) sai Suomen dekkariseuran myöntämän Vuoden esikoisdekkari -palkinnon. Dekkaritrilogian toinen osa Tyttö ja rotta julkaistiin vuonna 2015. Kuva: CrimeTime.

Annamari Marttinen

ANNAMARI MARTTINEN 

Kirjailija Annamari Marttiselta on ilmestynyt seitsemän romaania. Uusin teos Vapaa (2015) kertoo irakilaisesta Mahdista, joka pakenee poliisin kidutussellistä Bagdadista ja päätyy Suomeen, entiseen vankilaan turvapaikanhakijaksi. Kuva: Tammi, Marita Räsänen.
 

Uoti Pakkanen

OUTI PAKKANEN

Kirjailija Outi Pakkanen tunnetaan etenkin Helsinkiin sijoittuvista jännitysromaaneistaan, joissa graafikko Anna Laine selvittää rikoksia. Suomen dekkariseura palkitsi hänet vuonna 2014 Hornanlinna-kunniakirjalla pitkäaikaisesta työstä suomalaisen dekkarin hyväksi. Kuva: CrimeTime.

 

Matti Rönkä

MATTI RÖNKÄ

Kirjailija, toimittaja Matti Rönkä tunnetaan Viktor Kärppä -dekkareistaan. Hän on voittanut mm. Vuoden johtolanka -palkinnon sekä parhaalle pohjoismaiselle dekkarille myönnettävän Lasiavain-palkinnon. Hänen teoksiaan on julkaistu suomen lisäksi 12 kielellä. Kuva: Gummerus, Marek Sabogal.

 

Pauliina Susi

PAULIINA SUSI

Kirjailija Pauliina Suden verkkourkintaa käsittelevä teos Takaikkuna palkittiin tänä vuonna Vuoden johtolanka -palkinnolla. Raadin mukaan romaani erottuu edukseen vuonna 2015 ilmestyneistä suomalaisista dekkareista. Raati luonnehtii teoksen uudistavan onnistuneesti suomalaista dekkarigenreä ja kuvaavan pelottavalla tavalla arkipäiväisten verkkosovelluksien tietojen käyttämistä seurantaan ja häirintään. Kuva: Lenita Susi.

Antti Tuomainen

ANTTI TUOMAINEN

Kirjailija, toimittaja Antti Tuomainen on palkittu Vuoden Johtolanka -palkinnolla romaanistaan Parantaja, jonka käännösoikeudet on myyty kuuteentoista maahan. Uusin teos Kaivos (2015) on rikostarina hämäräperäisestä kaivoksesta, palkkatappajasta, toimittajasta sekä isästä ja pojasta. Kuva: CrimeTime.
 


Lisäksi uudet dekkaristit:

SIMO HILTUNEN
JARI NISSINEN
KIRSI PEHKONEN
KALLE VEIRTO