22 Huh 2015

Laura Olli loi päiville ilmeen

Julkaissut Tuija Hanski
Dekkaripäivät: 
Tilat: 
Tekstit: 

Nuori Laura Olli valittiin tämän vuoden Kouvolan Dekkaripäivien markkinointi-ilmeen suunnittelijaksi. Nyt julkaistava työ lupaa hienoa tulevaisuutta tälle lahjakkaalle Kyamkin opiskelijalle.

Olli suunnitteli päivien Murhan hauskaa -teemaa esille tuovan kuvituksen. Siinä naurava hammasrivi kuvaa huumoria, ja verivirrasta pulppuava mustanpuhuva tunnelma ilmentää rikosta.

Valmis kuvitus osoittautui testeissä moni-ilmeiseksi, sillä katsojat näkivät työssä myös muita elementtejä, kuten öisen rautatien tai valaistun ikkunarivin uhkaavassa pimeydessä. Uunituoreen dekkarijulisteen äärellä katsoja pakotetaan pysähtymään ja pohtimaan näkemäänsä. Se tekee tämän vuoden ilmeestä rikkaan ja tuoreen.

Harjoittelutyö antaa monenlaista kokemusta

Laura Olli on graafisen muotoilun toisen vuoden opiskelija. Yhteistyö Kouvolan kirjaston kanssa on Ollin ensimmäinen harjoittelujakso.

– Olen saanut tehdä monenlaista opiskeluuni liittyvää työtä, toteaa Olli silminnähden tyytyväisenä. Luomani markkinointi-ilme toistuu yhdenmukaisena julisteissa, päivien käsiohjelmassa ja mainoksissa.

Ehkä haastavin työ on kuitenkin Ollilla vasta alkamassa: Hän taittaa nuorten kirjoituskilpailun voittajatyöt julkaisuksi, joka näkee päivänvalon dekkaripäivillä. Työhön liittyy myös kannen kuvituksen suunnittelu.

 – Kirjan suhteen teen tiivisti yhteistyötä dekkaripäivien voimahahmon Ritva Sorvalin kanssa.

– Uskon, että saan tästä kirjaston harjoittelutyöstä paljon eväitä sekä opiskeluuni että jatkossa myös työelämään hakeutumisessa, kertoilee Laura Olli dekkarijulistetta kirjaston seinälle kiinnittäessään.

Perjantaina 5.6. esitellään taiteellisesti vahva Laura Olli päivien tapahtumayleisölle.

Kommentit

Hienon näköinen!