3 Mar 2013

Eija Piekkari, Risteys. Myllylahti 2013.

Liikaa henkilöitä Risteyksessä

Eija Piekkari, Risteys. Myllylahti 2013.

Eija Piekkarin Risteys-romaani sijoittuu Lahden lähistölle ja pyörittää ainakin 26 henkilön vyyhteä. Aluksi kyseessä on nuoren tytön katoaminen ja kuolema, myöhemmin tapahtuma laajenee kaksoismurhaksi. Poliiseista tapahtuman keskiössä on rikosylikonstaapeli Kristiina Elo.

Jostain syystä Eija Piekkari haluaa kuljettaa mukana täysin yhdentekeviä henkilöitä, joiden tekemisistä ei jaksaisi lukea. Ilmeisesti he ovat kirjassa vain lisäämässä epäiltyjen määrää. Kirjassa on yli 300 sivua, josta ainakin satakunta sivua olisi tipahtanut pois, jos henkilögalleriaa olisi supistettu.

Jos henkilöitä olisi ollut huomattavasti vähemmän, näistä kustakin olisi ehkä syntynyt elävämpi kuva. Nyt kiinnostuin oikeastaan vain Kristiina Elon elämäntilanteesta ja häntä lähellä olevista henkilöistä. Poliisi kerää materiaalia hitaasti ja tunnollisesti, taustalla kyllä toimitaan, vaikka tutkinta näyttää polkevan paikallaan.

Kristiina Elon elämäntilanne, perhe ja työ poliisissa, on kiinnostavasti kuvattu. Kristiina elää tutkittavien juttujen kanssa, ne pitävät ylitöissä ja niiden takia voi joutua lähtemään milloin mihinkin aikaan. Poliisin elämän hektisyys tulee hyvin läpi. Etenkin kirjan lopussa tuli suorastaan huoli Kristiinan kohtalosta.

Ritva Sorvali

Ritvan dekkariarvostelut: