24 Kes 2013

Jarkko Sipilä, Valepoliisi. Crime Time 2013.

Paha jäi naamion taa Valepoliisissa

Jarkko Sipilä, Valepoliisi. Crime Time 2013.

Valepoliisi ei ole minun kirjani. Siinä henkilöt ja asiat jäävät turhan etäisiksi, kenestäkään ei oikein pysty kiinnostumaan. Ainoastaan poliisi Suhosen kohtalo tuli lähemmäksi, ja hänestä aloin olla jopa huolissani.

Valepoliisi tutkii Helsingissä tapahtuvia kuolemantuottamuksia ja pahoinpitelyjä. Näiden välille löytyykin yhteyksiä, löytyy huumeita, epämääräistä rahaa, eri maista tulleita maahanmuuttajia ja jotain salaisia tietoja.

Mielenkiintoisempi asia kuin edellä mainitut tapot ja muut rikokset on kuitenkin eri poliisiosastojen välinen kiista siitä, kuka saa minkäkin jutun tutkittavakseen, miten muilta pystyy peittelemään tietoja, miten saisi mahdolliset tulokset omiin nimiinsä. Koko tilanne vaikuttaa suorastaan lapselliselta, jos kuvauksen tapahtumilla on vähänkään todellisuuspohjaa.

Kansalaisten turvallisuus näyttäisi olevan eri poliisiosastoille vähemmän tärkeää kuin keskinäinen kiistely kaapinpaikasta eli juttujen selvittämiskunniasta. Suomen poliisien, rikospoliisin, keskusrikospoliisin ja supon lisäksi juttujen tutkintaan sotkeentuu myös kansainvälinen poliisi, etenkin amerikkalaiset tutkijat.

Mutta kun suljin kirjan, en ollut alkua paremmin perillä siitä kaikesta, mikä ajoi näitä ihmisiä tappamaan toisiaan. Paha oli työnnetty liian kauas, se jäi kasvottomaksi. Tämän takia en pidä tätä kirjaa Jarkko Sipilän onnistuneimpana kirjana.

Ritva Sorvali     

 

 

Ritvan dekkariarvostelut: