13 Tou 2013

Pirkko Arhippa, Kihlaava kuolema. Mäkelä 2012.

https://kyyti.finna.fi/Record/kyyti.59702
Naiset huomion kohteena Arhipan uusimmassa
Pirkko Arhippa, Kihlaava kuolema. Mäkelä 2012.
 
Pirkko Arhippa kirjoittaa taas naisista. Naiset ovat poliiseja ja pääjoukko sekä uhreista että epäillyistä on naisia. Monella naisella on karmeita kokemuksia miehistä. Aivan komisario Varpu Ahavasta alkaen näillä naisilla on ollut pahoinpiteleviä miehiä, joista naiset ovat päässeet eroon avioeron avulla.
 
Naisten suhteisiin liittyy sairaalloista mustasukkaisuutta, alkoholismia ja peliriippuvuutta. Näistä kaikista punoutuu kirjaan juoni, joka selviää vasta viimeisillä sivuilla. Yksi tärkeimpiä perhesuhteita on vanhemman suhde aikuiseen lapseen ja lapsen ongelmallinen suhde vanhempaansa. Tästäkin kirjassa on useita esimerkkejä.
 
Hyvin paljon Pirkko Arhippa kuvaa taas ihmisten pukeutumista, heidän asuntojaan ja syömisiään. Joskus tämä on juonen kannalta kiinnostavaa, mutta ei aina. Välillä tulee tarve hypätä näiden kuvausten yli. 
 
Nimi Kihlaava kuolema tulee varmaan siitä, että monella naisella on tarve löytää itselleen mies. Tämä tarve voi koitua kohtalokkaaksi, jos samaa miestä havittelee useampi nainen. Kukin lukija voi miettiä ovatko naiset näin hurjia miesmetsällä kuin tässä kirjassa kuvataan.
 
Ritva Sorvali     

 

 

 

 

 
Ritvan dekkariarvostelut: