7 Jou 2011

Juha Numminen, Räjähdyspiste. Crime Time 2011.

Miksi Suomen ja Venäjän suhteet pitää saada räjähdyspisteeseen?
Juha Numminen, Räjähdyspiste. Crime Time 2011.
 

Räjähdyspiste kuvaa Suomessa asuviin tai Suomessa matkaileviin venäläisiin kohdistuvia terroritekoja. Näitä tapahtuu yksi toisensa jälkeen, mikä saa Venäjän viranomaiset tietenkin hermostumaan. Herää kysymys, että onko venäläisvastaisuus Suomessa lisääntymässä?
 

En pystynyt hahmottamaan kirjoittajan motiivia. Miksi piti tehdä kirja jossa Suomen maaperällä tehdään yhä uusia sabotaaseja venäläisiä vastaan? Jos näin tapahtuisi oikeasti, mitä hyötyä tästä olisi ja kenelle?
 

Juha Nummisen kuvaava päähenkilö Leo Rapp on tavallaan ammattitappaja, joka saa aina uuden tehtävänannon ja rientää täyttämään käskyn. Leon vanhemmat ovat vastikään kuolleet ja Leo on kiinnostunut siitä, kuka on näiden kuolemien takana. Tämä kiinnostus vanhempien kohtaloa kohtaan nakertaa tappajan työmotiivia.
 

Tappajaliigan lisäksi kirjassa kuvataan toimittajia. Yksi toimittaja pääsee jollain tavoin tappajien jäljille ja saa tuntea sen luissaan eli meinaa päästä hengestään. Turhan moni henkilö pääsee tämän kirjan aikana hengestään, minkä takia Räjähdyspiste ei ole minun kirjani.
Ritva Sorvali

Ritvan dekkariarvostelut: