11 Syy 2011

Eija Jansson, Valkoinen laakso. Nordbooks 2011.

Suomalaismiehet seikkailuretkellä Espanjassa
Eija Jansson, Valkoinen laakso. Nordbooks 2011.
 

Valkoinen laakso alkaa Lapista, jossa ammutaan kaksi miestä. Toisen ammutun veli lähtee selvittämään rikosta, jonka jäljet vievät Tukholmaan ja Espanjaan. Suurin osa kirjan sivuista kuvaa tapauksen selvittelyä Espanjassa.
 

Kyseessä on oikeastaan jonkinlainen seikkailukertomus, jossa miesparivaljakko yhä uudelleen joutuu mitä hankalimpiin tilanteisiin ja kuin ihmeen kaupalla pelastautuu niistä kuiville. Luulisi että kun on yhdestä kiperästä tilanteesta selvinnyt, varoisi visusti uudelleen samanlaiseen tilanteeseen joutumista. Mutta ei. Koko ajan pitää syöksyä uusiin seikkailuihin.
 

Isona aiheena kirjassa käsitellään ihmiskauppaa. Espanjalaisessa vankityrmissä värjötellessään miehemme nimittäin kuulevat naapuriselleistä naisten itkua, ja vähitellen heille selviää, että afrikkalaisnaisia ollaan kuskaamassa ilotalotöihin. Tämän aiheen ympärillä pyörivätkin kirjan loppupuolen seikkailut.
 

Kokonaisuutena Valkoinen laakso on siis enemmän seikkailukirja kuin dekkari. Henkilöt jäävät tyypeiksi ja motiivi pahan tekemiseen on iso raha.
Ritva Sorvali     
 

Ritvan dekkariarvostelut: 

Kommentit

Kirja on hyvä ja pidin siitä. Vaikka siellä nyt seikkailtiinkin, niin kyllä se ihan oikeasta dekkarista käy. Sen verran yllätyksellisiä käänteitä tekstissä kuitenkin on.