5 Tou 2008

Pekka Salo, Caracasin hiiret. Otava 1993

Rahaa taskut täynnä pitkin maailmaa

Pekka Salo on kirjoissaan melkoinen maailmanmatkaaja. Caracasin hiirissä lennetään Atlantin yli Caracasiin, Venezuelaan. Kirjan päähenkilö Tarkkis on saanut tehtäväkseen tuoda sieltä Suomeen tietyn määrän lääketieteen tutkimuksessa käytettäviä erityishiiriä.

Pääosaan nouseekin lukkojen ja muiden tiettyihin tiloihin tunkeutumista estävien laitteiden selvittely. Samalla pohditaan sitäkin, miten hiiret saa tuotua tullin läpi ja miten ne ylipäätään saa pidettyä hengissä lentomatkalla.

Raha näyttelee isoa roolia jo itse toimeksiannossa. Jostain syystä rahaa tupsahtelee matkan varrella vielä lisääkin ja sen tullin läpi viemisessä ja kaikenlaisessa vartioimisessa on Tarkkiksella lisävaivaa. Hän joutuu matkustamaan kuin suurperheen äiti, hiirien lisäksi on muutenkin huolta joka puolella.

Kaiken kaikkiaan en saanut oikein otetta Caracasin hiiristä. Henkilökohtaisen edun eli rahan saannin ja sen omissa taskuissa säilymisen lisäksi ei henkilöillä tuntunut olevan muuta mielenkiintoa tätä maailmaa kohtaan.

Ritvan dekkariarvostelut: