”Murha ei sovi naiselle”

Kouvolan dekkaripäivät järjestetään Kouvolassa järjestyksessään 27. kerran. Ensimmäiset päivät järjestettiin vuonna 1997 ironisella otsikolla Murha ei sovi naiselle.

Kesällä 2023 Kouvolan dekkaripäivien tekijäsukupolvi vaihtuu. Päivien perustaja Ritva Sorvali on yhä mukana, mutta vain tapahtuman hengettärenä ja omalla myyntikioskillaan, jossa Ritva tyhjentää kirjahyllyään.  Vuosien varrella hän on kirjoittanut blogiarvostelut yli 600 suomenkielisestä rikoskirjasta, ja arvioita sataa jälleen keväällä 2023.  Tutustu koko aineistoon TÄSTÄ LINKISTÄ.

KUTSU

Kouvolan dekkaripäivien historiatieto on vaarassa kadota sinne kuuluisaan digiavaruuteen. Siksi kutsummekin kaikki vanhat dekkaripäivien ystävät – niin tekijät ja talkoolaiset, kirjailijavieraat kuin vieraat – vielä kerran yhteen, vanhan muistitiedon tallentamiseksi. Tule tutustumaan ”Ensimmäiset 25 vuotta” -näyttelyyn Kouvolan kaupungintalon siniselle matolle 9.-10. kesäkuuta ja kertomaan oman muistosi Kouvolan dekkaripäivien vuosikymmeniltä. Esillä on valokuvia, ohjelmalehtisiä ja julisteita vuosien varrelta.

27 KOUVOLAN DEKKARIPÄIVÄÄ

Muistin virkistykseksi alla on kunkin vuoden tapahtumanimi.