Dekkaripäivät – kirjoituskilpailun ohjeet

1. Kirjoita suomenkielinen novelli aiheesta ”viulukotelon salaisuus”. Novellin voi nimetä vapaasti ja aihetta saa tulkita laajasti.

2. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia.

3. Tekstin suosituspituus on 1000 – 2000 sanaa. Kirjoita fontilla Arial tai Calibri, käytä fonttikokoa 12 ja rivinväliä 1,5. Tulosta teksti yhdelle puolelle paperia. 4. Käytä nimimerkkiä, mutta liitä mukaan erillisessä suljetussa kirjekuoressa henkilö- ja yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

5. Lähetä novellisi postissa kahtena kappaleena 31.12.2022 mennessä osoitteeseen: Kouvolan kaupunginkirjasto, PL 33, 45101 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Dekkaripäivien kirjoituskilpailu”.

6. Paikallinen raati seuloo kirjoituksista parhaimmat päätuomarin arvioitaviksi. Myöhemmin ilmoitettava päätuomari valitsee näistä 1-3 palkittavaa novellia, joiden tekijöille Kouvolan kaupunki myöntää rahapalkinnon. Palkinnon suuruus ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kouvolan XXVII Dekkaripäivillä kesäkuussa 2023.

7. Parhaista töistä julkaistaan novellikokoelma Dekkaripäivien julkaisusarjaan.

8. Kilpailu on kaikille avoin. Jokainen kirjoittaja voi osallistua vain yhdellä novellilla.

9. Osallistumalla kilpailuun annat luvan nimesi julkistamiseen, jos novellisi valitaan julkaistavaan kirjaan ja jos voitat palkintoja.

10. Kirjoituskilpailussa on omat sarjat aikuisille ja alle 18-vuotiaille nuorille. Jos osallistut nuorten sarjaan, kirjoita novellin oikeaan yläkulmaan ”Nuorten sarja”.

11. Aikuisten sarjan palkintosumma on 1000 euroa, jonka päätuomari voi jakaa 1-3 kirjoittajalle. Nuorten sarjan palkintosumma on 300 euroa, jonka päätuomari voi jakaa 1-3 kirjoittajalle.