Rikosaiheinen kirjoituskilpailu 2021: Näkymätön vihollinen

Näkymätön_Vihollinen_kilpailu. Henkilö kirjoittaa läppärillä.

Rikosaiheinen kirjoituskilpailu 2021 aiheena Näkymätön vihollinen 

Kirjoituskilpailun säännöt:

  1. Kirjoita suomenkielinen novelli, jonka teema on "Näkymätön vihollinen"
  2. Tekstin pituus saa olla välilyönteineen enintään 10 000 merkkiä (noin viisi sivua). Kirjoita fontilla Arial tai Calibri, käytä fonttikokoa 12 ja rivinväliä 1,5. Tulosta teksti yhdelle puolelle paperia.          
  3. Lähetä novellisi postissa kahtena kappaleena 31.1.2021 mennessä osoitteeseen: Kouvolan kaupunginkirjasto, PL 33, 45101 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu”. 
  4. Käytä nimimerkkiä, mutta liitä mukaan erillisessä suljetussa kirjekuoressa henkilö- ja yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. 
  5. Paikallinen raati seuloo kirjoituksista parhaimmat päätuomarin arvioitaviksi. Myöhemmin ilmoitettava päätuomari valitsee näistä 1-3 palkittavaa novellia, joiden tekijöille Kouvolan kaupunki myöntää rahapalkinnon. Palkinnon suuruus ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan ensi kesänä mahdollisesti Kouvolan XXV Dekkaripäivillä. 
  6.  Parhaista töistä julkaistaan samalla novellikokoelma.  
  7. Kilpailu on kaikille avoin. Jokainen kirjoittaja voi osallistua vain yhdellä novellilla. 
  8. Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kouvolan Dekkaripäivät pidättää itsellään oikeuden julkaista kilpailuun tulleita novelleja myöhemminkin painettuina tai verkossa. 
  9. Osallistumalla kilpailuun annat luvan nimesi julkistamiseen, jos novellisi valitaan julkaistavaan kirjaan ja jos voitat palkintoja. 
Tapahtuma: 

Kommentit

Olisiko novellia mahdollista toimittaa sähköisesti?

Hei,

toivomme saavamme novellit tulostettuna ja kahtena kappaleena, jotta voisimme pitää kirjoittajan yhteystiedot erillään novellista koko arvosteluprosessin ajan. Näin takaamme puolueettoman käsittelyn jokaiselle novellille. Paperiakaan ei säästy, koska joudumme joka tapauksessa tulostamaan novellista useamman kappaleen esiraadin luettavaksi. Sähköisesti toimitettuja novelleja emme siis hyväksy kuin erittäin painavasta syystä.

- Anne

Hei!

Milloin antologiaan valituille ilmoitetaan valinnasta?

Hei,

kirjaan valittujen novellien kirjoittajat saavat tiedon loppukeväästä, kun esiraati on tehnyt valintansa. Tarkempaa ajankohtaa en osaa vielä kertoa, mutta uskoisin, että huhtikuussa kirjan sisältö alkaa olla selvillä.

-Anne

Pitääkö teksti lähettää kirjattuna kirjeenä vai tavallisena postina?

Hei,

tavallinen posti riittää.

- Anne

Saavatko antologiaan valittujen novellien tekijät jonkinlaista palautetta? Entä ilmoitetaanko kisasta pudonneille tekijöille siitä, että heidän novellinsa ei mennyt läpi?

Hei,

Dekkaripäivien yhteydessä järjestetään perjantaina 11.6. palautetilaisuus, jonne voi ilmoittautua ja jossa esiraati antaa palautetta novelleista. Palautetilaisuuteen voi ilmoittautua, vaikka ei pääsisi mukaan novellikokoelmaan. Tarkemmat tiedot ajankohdasta ja ilmoittautumisohjeista julkaistaan Dekkaripäivien ohjelman yhteydessä myöhemmin keväällä.

Jatkoon päässeiden novellien nimet julkaistaan Dekkaripäivien sivuilla, kun esiraati on valintansa tehnyt, mutta kisasta pudonneille ei ilmoiteta henkilökohtaisesti. Kannattaa siis seurata Dekkaripäivien sivuja.

-Anne

Moi,

eli riittääkö, että postileimasta näkyy, että on lähetetty 31.01 viimeistään, vai pitääkö olla silloin perillä?

Moi,

riittää, että postitat tuolloin 31.1. Odottelemme novelleja saapuvaksi viikon verran siitä.

-Anne