Luonto on uuden kirjoituskilpailun aihe

Kouvolan Dekkaripäivillä avattiin uusi rikosaiheinen kirjoituskilpailu vuodelle 2019. Tällä kertaa tehtävänä on kirjoittaa novelli, jonka teemana on  joko rikos luontoa vastaan tai luonnon keskellä tehty rikos.

Kilpailun säännöt ovat:

Rikos luonnossa
Rikosaiheinen kirjoituskilpailu 2019

1.  Kirjoita suomenkielinen novelli, jonka teemana on joko rikos luontoa vastaan tai luonnon keskellä tehty rikos. Tarina voi sijoittua mihin tahansa yhteiselle maapallollemme.  
       
2. Tekstin pituus saa olla välilyönteineen enintään 20 000 merkkiä, fontti 12, rivinväli 1,5, noin 10 sivua. Tulosta teksti yhdelle puolelle paperia.         
 
3.  Lähetä novellisi postissa kahtena kappaleena 31.12.2018 mennessä osoitteeseen: Kouvolan kaupunginkirjasto, PL 33, 45101 Kouvola. Kuoreen merkintä ”Kirjoituskilpailu”.

4.  Käytä nimimerkkiä, mutta liitä tekstin mukaan erillisessä suljetussa kirjekuoressa oikeat henkilö- ja yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

5.  Paikallinen raati seuloo kirjoituksista parhaimmat päätuomarin arvioitaviksi. Päätuomari kirjailija Kati Hiekkapelto valitsee näistä 1-3 palkittavaa novellia, joiden tekijöille Kouvolan kaupunki myöntää rahapalkinnon, jonka suuruus ilmoitetaan myöhemmin. Kilpailun tulokset julkistetaan ja palkinnot jaetaan Kouvolan Dekkaripäivillä pe 7.6.2019.
      
6.  Parhaista novelleista julkaistaan kirjoituskokoelma Kouvolan XXIII Dekkaripäivillä 2019.   

7.  Kilpailu on kaikille avoin. Jokainen kirjoittaja voi osallistua vain yhdellä novellilla.

8.  Tekstien tulee olla ennen julkaisemattomia. Kouvolan Dekkaripäivät pidättää itsellään oikeuden julkaista kilpailuun tulleita novelleja myöhemminkin painettuina tai verkossa.

9.  Osallistumalla kilpailuun annat luvan nimesi julkistamiseen, jos novellisi valitaan julkaistavaan kirjaan ja jos voitat palkintoja.

Lisätietoja kirjoituskilpailusta ja säännöistä antaa dekkarityöryhmän puheenjohtaja Ritva Sorvali ritva.sorvali@kouvola.fi. Kysymyksiä voi esittää myös nettisivullamme.

Kommentit

Säännöistä ei käy ilmi, onko rikoksen tapahduttava Suomessa.

Kiitos kysymyksestä!

Lisäsin sääntöihin, että tarina voi sijoittua mihin tahansa yhteiselle maapallollemme.

Ritva S.

Saako novelli sisältää K18-aiheita kuten yksityiskohtaista väkivaltaa tai intiimejä kohtauksia, vai pitääkö novellien olla sisällöltään ns. lapsiystävällisiä?

Kyllähän kilpailuun voi lähettää kaikenlaista tekstiä. Raati sitten arvioi, mikä pääsee jatkoon. Periaatteessahan esim. väkivaltaa ja intiimejä kohtauksia voi olla, mutta millä tavalla ja asenteella kuvattuina, se on sitten raadin ratkaisu. Mikään näillä asioilla mässäilevä tai esim. rasistinen teksti tuskin pääsee raadin seulasta läpi.

Hei,

Mikä kilpailuunne lähetettävän novellin minimipituus on? Tarvitseeko tekstin olla noin 10 sivua vai voiko se olla paljon lyhyempi?

Voiko teksti olla genreltään mitä vain, kunhan sen aiheena on rikos luonnossa tai luonnossa tehty rikos?

Kiitos vastauksista kysymyksiin jo etukäteen.

Terveisin Kiinnostunut

Aiemmin kilpailussa menestyneet novellit ovat olleet vähintäänkin 5-6-sivuisia. Eli 10 sivuun ei tarvitse pyrkiä eikä maksimifonttimäärään. Mutta harvemmin parisivuinen kirjoitus on kuitenkaan päässyt edes jatkoon.

Lajia ei ole sen kummemmin määritelty, kaikki käy.

Ritva 

Tämä on kyllä selkeästi säännöissä sanottu, mutta kuinka tarkkoja olette merkkimäärästä? Novellini on kymmenen sivua pitkä, mutta merkkejä reilusti yli 20 000. Kirjoitusasu on kuitenkin siisti ja marginaalit normaalit.

Ei me pystytä lukemaan tulostetun tekstin merkkimääriä, mutta jos novelli pärjää kilpailussa ja pääsee meidän kirjaamme, tuolloin joudun pyytämään digiversion, ja merkkimäärä paljastuu. Yleensä tekstit paranevat, kun niitä lyhentää, joten yritä lyhentää jos tässä vaiheessa. Onhan tässä lähes kuukausi aikaa.
Ritva

Voiko siis ihan kaikenikäiset osallistua?

Kilpailu on avoin kaikille eli siis kaiken ikäiset voivat osallistua. Vielä ehtii. Jos laitat tekstin postiin 31.12. se ehtii mukaan kilpailuun.

t. Maritta

Olette varmaan saaneet jo kaikki osallistuvat novellit?

Saimme hienosti yli sata kirjoitusta määräaikaan mennessä; tarkalleen 102 novellia.